Emmanuel Macron a numit-o "delicioasă" pe soţia de 61 de ani a premierului australian. Imediat a fost acuzat de gerontofilie!

Postat la: 03.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Emmanuel Macron a numit-o

Engleza i-a jucat feste preşedintelui francez Emmanuel Macron, în timpul vizitei de trei zile în Australia. Cunoscut ca excelent vorbitor de limba engleză, Emmanuel Macron a avut prima sa scăpare lingvistică după ce folosit un "false friend", un cuvânt asemănător, dar cu înţeles diferit.

Preşedintele Emanuel Macron le-a mulţumit premierului Malcolm Turbull şi soţiei sale (61 de ani) pentru primirea călduroasă într-un mod mai puţin obişnuit. Acesta i s-a adresat soţiei premierului australian cu apelativul „delicioasă". Mulţi au speculat că Macron a preluat din franceză "delicieuse", pentru englezescul "delicious". Prezent la Sydney, traducătorul Ian Davies a precizat faptul că niciun vorbitor de limba franceză nu ar folosi vreodată cuvântul francez „délicieux" pentru a face referire la o persoană, de regulă adjectivul fiind folosit pentru alimente. Oficialul a explicat faptul că, cel mai probabil, Emmanuel Macron a dorit să spună „încântătoare" (deligthful).

Preşedintele Franţei a ajuns în Australia marţi, iar miercuri a făcut primele declaraţii publice în legătură cu vizita sa de lucru. „Vreau să vă mulţumesc pentru primire, dumneavoastră şi delicioasei dumneavoastră soţii pentru primirea călduroasă" au fost cuvintele pe care Macron - care este insurat cu o femeie mult mai in varsta decat el - le-a rostit în public, potrivit BBC. Declaraţia preşedintelui Franţei a aprins repede reţelele de socializare, acesta fiind criticat de internauţi pentru cuvântul pe care l-a rostit, dar si privit, de altii, cu umor, ca fiind gerontofil, data fiind situatia sa familiala. Cele trei zile pe care Emmanuel Macron le petrece în Australia au rolul de a consolida legăturile bilaterale pe plan ştiinţific, strategic, cultural şi lingvistic.

loading...
PUTETI CITI SI...