Donald Trump foloseşte muncitori sezonieri din România pentru clubul de lux Mar-a-Lago din Palm Beach

Postat la: 18.03.2017 09:23 | Scris de: ZIUA NEWS

Donald Trump foloseşte muncitori sezonieri din România pentru clubul de lux Mar-a-Lago din Palm Beach

Pentru că deja se ştie opinia preşedintelui SUA despre imigranţi şi totuşi, potrivit publicaţiei New Yorker aflăm că printre angajaţii sezonieri de la complexul sau hotelier Mar-a-Lago se numară în special cetăţeni din România.

Nu mai este un secret faptul că Donald Trump a mers în fiecare weekend la complexul Mar-a-Lago din Palm Beach. Luxoasa vilă cu 118 camere şi arhitectură mediteraneană din Florida, poate deveni Casa Albă de pe timpul iernii şi chiar aşa se întâmplă după cum observăm. Aşa cum menţionam, jurnaliştii de la New Yorker au semnalat ipocrizia miliardarului american, care critica programul de vize pentru H-1B, utilizat în special de gigantii tehnologici pentru a recruta forţă de muncă specializată şi educată din afara Statelor Unite, inclusiv din România.

De exemplu, complexul sau hotelier utilizează programul de vize H-2B pentru a recruta forţă de muncă străină şi extrem de ieftină pentru o serie de posturi sezoniere, care necesită muncitori necalificaţi şi deja disponibili în SUA. Industria ospitalieră susţine că muncitorii americani nu sunt dispuşi să accepte aceste poziţii sezoniere din cauza salariilor extrem de mici, iar cei 64 de spălători de vase, bucătari, grădinari şi menajeri de la Mar-a-Lago sunt recrutaţi in special din Haiti şi România.