Donald Trump ameninta Venezuela cu o optiune militara. Caracasul reactioneaza: E un act de nebunie!

Postat la: 12.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Donald Trump ameninta Venezuela cu o optiune militara. Caracasul reactioneaza: E un act de nebunie!

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei ca "avem multe optiuni privind Venezuela, inclusiv o posibila optiune militara daca este necesar".

Trump a declarat ca in Venezuela "oamenii sufera si mor". Reuters reaminteste ca in ultimele patru luni de proteste si-au pierdut viata peste 120 de venezueleni. Departamentul american al Apararii a facut insa cunoscut, printr-un purtator de cuvant, ca nu a primit de la Casa Alba niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii.

Ministrul venezuelean al Apararii, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii nationale ca amenintarea cu o interventie militara este "un act de nebunie" si ca va urma o declaratie oficiala pe aceasta tema. Presedintele venezuelean, Nicolas Maduro, anuntase joi ca doreste sa discute cu Trump, care a impus sanctiuni impotriva regimului de la Caracas.

"Daca el este atat de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt seful a ceea ce-l intereseaza", a subliniat Maduro, intr-un discurs in fata noii adunari constituante. Nerecunoscut de opozitie si de tarile occidentale, acest for l-a confirmat in unanimitate in functia de presedinte. Vineri, Casa Alba a anuntat ca Maduro a solicitat o convorbire telefonica cu Trump, dar presedintele american a refuzat si declarat ca va discuta cu omologul sau venezuelean cand in Venezuela se va restabili democratia.

 

loading...
PUTETI CITI SI...