Directorul FBI confirmă existenţa unei anchete privind interferenţa rusă în alegerile prezidenţiale

Postat la: 21.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Directorul FBI confirmă existenţa unei anchete privind interferenţa rusă în alegerile prezidenţiale

Directorul FBI, James Comey, a confirmat astăzi pentru prima dată, în cursul unei audieri în Congres, că Biroul de Investigaţii anchetează presupusa interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016.

"Practica noastră este să nu confirmăm existenţa anchetelor în curs", a spus şeful FBI. "Însă, în circumstanţe neobişnuite, în care este în interesul public", le anunţăm, a adăugat acesta. Oficialul a anunţat: "Am fost autorizat de Departamentul de Justiţie să confirm că FBI, în cadrul misiunii noastre de contrainformaţii, anchetează eforturile Guvernului rus de a interfera cu alegerile din 2016, iar acest lucru include anchetatarea naturii oricăror legături între persoane associate echipei de campanie a lui Trump şi Guvernul rus şi dacă a existat o coordonare între echipa de campanie şi eforturile Rusiei".

Directorul FBI a precizat că, la fel ca în cazul oricărei anchete de acest fel, agenţii vor evalua şi dacă a fost comisă vreo infracţiune. Comey a descris ancheta drept "deschisă, în curs". Directorul FBI a atras atenţia, în cursul audierii, şi că scurgerile de informaţii secrete reprezintă o infracţiune. Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor organizează astăzi o audiere publică în cursul căreia şeful FBI, James Comey, şi omologul său din agenţia de supraveghere a comunicaţiilor, NSA, Mike Rogers, sunt audiaţi în legătură cu relaţiile dintre Rusia şi echipa lui Donald Trump. Preşedintele acestei comisii, republicanul Devin Nunes, a apreciat că nu există nicio dovadă că echipa lui Trump a fost implicată într-o campanie de destabilizare.

loading...
PUTETI CITI SI...