Dezastru iminent în China: Tancul petrolier care s-a ciocnit cu un cargobot în largul coastelor Chinei, ar putea exploda

Postat la: 08.01.2018 10:46 | Scris de: ZIUA NEWS

Dezastru iminent în China: Tancul petrolier care s-a ciocnit cu un cargobot în largul coastelor Chinei, ar putea exploda

Serviciile de intervenţie continuă luni să încerce să stingă incendiul ce a cuprins un tanc petrolier, care s-a ciocnit sâmbătă noapte cu un cargobot în largul coastelor de est al Chinei, existând temeri că nava, din care deja s-a scurs o cantitate importantă de petrol, ar putea exploda.

Există temeri că tancul petrolier iranian, înregistrat în Panama, ar putea exploda şi să se scufunde, în condiţiile în care incendiul de la bordul navei devine tot mai puternic, a relatat postul public China Central Television (CCTV), citând experţi din cadrul serviciilor de intervenţie.

Accidentul naval s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la 300 de kilometri est de oraşul Shanghai.

Cei 21 de membri ai echipajului cargobotului chinez au fost salvaţi, însă autorităţile nu au reuşit să ia legătura cu echipajul tancului petrolier.

Autorităţile chineze au demarat o operaţiune de căutare şi salvare a membrilor echipajului tancului petrolier, care au fost daţi dispăruţi, aparent fiind vorba de 30 de iranieni şi două persoane din Bangladesh.

După peste 24 de ore de la accidentul naval, serviciile de căutare nu au găsit încă niciun membru al echipajului tancului petrolier, a anunţat CCTV.

Forţele navale americane au trimis o aeronavă militară pentru a ajuta la căutarea membrilor echipajului tancului petrolier care sunt în continuare daţi dispăruţi.

Până în acest moment nu se cunoaşte cu exactitate magnitudinea dezastrului ecologic cauzat de scurgerea de petrol, însă există riscul ca acesta să fie cel mai grav din 1991 şi până astăzi, atunci când 260.000 de tone de petrol s-au scurs în largul coastelor Angolei.

Tancul petrolier Sanchi, care aparţine unei companii de stat iraniene şi este înregistrat în Panama, transporta 136.000 de tone de petrol din Iran în Coreea de Sud.

 

loading...