Coreea de Nord duce provocarea nucleară la nivelul următor: "Vom efectua teste balistice săptămânal, lunar şi anual"

Postat la: 18.04.2017 09:28 | Scris de: ZIUA NEWS

Coreea de Nord duce provocarea nucleară la nivelul următor:

Coreea de Nord va continua să efectueze teste balistice, în pofida criticilor internaţionale şi a intensificării tensiunilor militare cu Statele Unite, a declarat Han Song-Ryol, adjunctul ministrului nord-coreean de Externe.

„Vom efectua mai multe teste balistice săptămânal, lunar şi anual", a declarat oficialul, avertizând asupra posibilităţii unui "război total" în cazul în care Statele Unite sunt "destul de necugetate încât să folosească mijloace militare". Afirmaţiile oficialului de la Phenian au loc în contextul vizitei în Coreea de Sud a vicepreşedintelui american Mike Pence.

Acesta a avertizat Coreea de Nord să nu pună la încercare determinarea preşedintelui Donald Trump şi nici tăria forţelor armate americane din regiune. „În ultimele două săptămâni am fost martorii determinării noului nostru lider. Coreea de Nord ar face bine să nu pună la încercare această determinare", a afirmat Pence. Armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării. Testul a fost efectuat în contextul în care Administraţia Kim Jong-Un a marcat sâmbătă împlinirea a 105 ani de la naşterea fondatorului naţiunii, Kim Il-Sung.