Conflictul SUA-Rusia depaseste limitele planetei: Rusii denunta inceperea militarizarii spatiului cosmic

Postat la: 03.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Conflictul SUA-Rusia depaseste limitele planetei: Rusii denunta inceperea militarizarii spatiului cosmic

Rusia va fi nevoita sa ia masuri reciproce si asimetrice in replica la posibilele amenintari ce rezulta din intentiile SUA de a folosi spatiul cosmic in scopuri militare, a declarat sambata un oficial al armatei ruse.

Potrivit sefului Statului Major General al Fortelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, intentiile SUA de a folosi spatiul cosmic in scopuri militare, in particular decizia de a forma o Forta Spatiala, creeaza premisele militarizarii spatiului cosmic. "Toate aceste actiuni ar putea duce la o agravare semnificativa a situatiei militare si politice, iar Rusia va trebui sa raspunda emergentei amenintarilor militare cu masuri similare si asimetrice", a declarat Gherasimov, citat de grupul media rus Sputnik, controlat de Kremlin, la o conferinta privind strategia apararii.

Luna trecuta, presedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care cerea Pentagonului sa elaboreze un proiect de lege privind crearea Fortei Spatiale a SUA, considerata de Casa Alba drept "un pas indraznet si strategic catre garantarea dominatiei spatiale americane". Pentagonul a anuntat vineri ca a trimis Congresului proiectul sau de lege prin care se creeaza o "forta spatiala".

loading...
PUTETI CITI SI...