Comisia LIBE a PE recomandă sancţionarea Ungariei din cauza unei lipse de respect faţă de democraţie şi statul de drept

Postat la: 13.04.2018 07:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Comisia LIBE a PE recomandă sancţionarea Ungariei din cauza unei lipse de respect faţă de democraţie şi statul de drept

Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European (PE) a recomandat joi ca Guvernul ungar să fie sancţionat din cauza - în opinia sa - unei lipse de respect faţă de democraţie şi statul de drept, informează News..ro citând agenția Associated Press.

Comisia a recomandat să se deschidă proceduri disciplinare, care ar putea să antreneze o suspendare temporară a dreptului de vot al Ungariei în cadrul Consiliului European, din care fac parte şefii de stat şi de guverne ai Celor 28.

Guvernul premierului Viktor Orban a "subminat în repetate rânduri independenţa puterii judiciare, libertatea presei şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor" ungari, a denunţat europarlamentara olandeză Judith Sargentini.

Partidul lui Orban, Fidesz, a obţinut o victorie categorică în alegerile parlamentare de duminică. Cum Guvernul probabil că nu-şi va schimba direcţia, "Consiliul trebuie să iniţieze proceduri acum", a subliniat Sargentini. Polonia a devenit, în decembrie, primul stat membru UE avertizat cu privire la faptul că riscă să încalce dreptul Uniunii Europene.

loading...