Comisia Europeana a decis sa trimita Germania in fata Curtii de Justitie a UE

Postat la: 30.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Comisia Europeana a decis sa trimita Germania in fata Curtii de Justitie a UE

Autoritatile germane vor trebui sa dea explicatii in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), a decis joi Comisia Europeana, ca urmare a intentiei Berlinului de a introduce o taxa de drum care sa se aplice doar soferilor straini.

Parlamentul german a aporbat, anul trecut, o lege care prevede introducerea unei vignete anuale pentru autostrazile si drumurile nationale. Este vorba despre o vigneta electronica ce trebuie platita de toti utilizatorii drumurilor. Insa, doar soferii straini vor plati de fapt aceasta taxa, intrucat toti proprietarii germani de vehicule vor fi compensati printr-o reducere echivalenta a taxei pe autovehicul.

Actul normativ a fost contestat de Bruxelles, astfel incat introducerea acestui sistem a fost amanata desi reglementarea trebuia implementata incepand din acest an. Valoarea vognetei poate ajunge pana la 130 de euro, aceasta depinzand de varsta vehiculului, capacitatea motorului si anumite criterii de mediu.

In acest context, Comisia Europeana arata ca o tara membra a UE este libera sa introduca taxe de drum pentru vehicule si masini de pasageri dar, aceste taxe trebuie aplicate tuturor. Totodata, Executivul european apreciaza ca valoarea vignetelor este in unele situatii prea ridicata. De asemenea, forul comunitar sustine ca valoarea vignetelor pe termen scurt este in unele cazuri disproportionat de ridicata.

loading...
PUTETI CITI SI...