Cine este autorul atacului de pe Champs Elysee

Postat la: 21.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine este autorul atacului de pe Champs Elysee

Un bărbat în vârstă de 39 de ani este autorul atacului armat de pe Champs Elysee, soldat cu moartea unui polițist. Acesta se afla în atenția autorităților, fiind suspectat că s-a radicalizat.

Procurorul Parisului Francois Molins a afirmat, la scurt timp după atacul armat, că suspectul "a fost identificat". Numele acestuia nu a fost însă dat publicității, deoarece autoritățile desfășurau mai multe raiduri pentru a stabili dacă acesta a avut vreun complice. Potrivit presei franceze, atacatorul de pe Champs Elysee a fost închis, la începutul anilor 2000, pentru că a tras asupra unui polițist. Mai precis, a fost condamnat în 2005 la 15 ani de temniță pentru tentative de asasinare a unui polițist și a fratelui acestuia, în regiunea Parisului.

Recent, acesta a ajuns în atenția serviciilor secrete drept un potențial islamist. Nu este clar, însă, unde și cum s-a radicalizat bărbatul. Atacul armat de pe Champs Elysee s-a soldat cu moartea unui polițist, cu rănirea altor doi. Totodată, atacatorul a fost ucis de ofițeri de poliție. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, care a anunțat, prin intermediul agenției sale de presă, că atacul a fost comis de un bărbat cu pseudonimul Abu Yusuf al-Beljiki, care indică faptul că acesta era belgian sau că a locuit în Belgia.

loading...
PUTETI CITI SI...