Cel putin 26 de morti, in urma atacului armat din Texas

Postat la: 06.11.2017 11:16 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel putin 26 de morti, in urma atacului armat din Texas

Un bărbat a deschis focul ieri într-o biserică din Texas, ucigând 26 de persoane în plin serviciu religios, într-unul din cele mai grave atacuri armate din istoria recentă a Statelor Unite, transmite AFP, citată de Agerpres.

Acest nou masacru a avut loc la doar cinci săptămâni distanţă de cel din Las Vegas, atacul cel mai sângeros comis vreodată în SUA, cu 58 de morţi, care a relansat dezbaterea asupra reglementării armelor de foc.

Ieri, în jurul orei 11,20 (17,20 GMT), un "bărbat tânăr alb în vârstă de circa 20 de ani", "îmbrăcat tot în negru", înarmat cu o puşcă de asalt şi purtând o vestă antiglonţ, a deschis focul asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, un cătun din Texas, au informat autorităţile locale. El şi-a continuat imediat atacul în interiorul bisericii, în plină slujbă religioasă, înainte de a primi replica unui locuitor care şi-a luat arma şi l-a înfruntat. Atacatorul a reuşit să fugă, dar a fost găsit mort în maşina sa la puţin timp după aceea, fără a se şti la acest moment dacă s-a sinucis sau cineva a tras asupra sa.

Autorităţile nu au comunicat identitatea trăgătorului, iar motivaţia pentru acţiune rămâne încă necunoscută. Conform presei americane, ar fi vorba de un fost militar de 26 de ani care a fost concediat din Forţele Aeriene după ce a compărut în faţa curţii marţiale în 2014, care trăia la periferia oraşului San Antonio, situat la circa 50 de km de locul atacului.

"La acest moment, există 26 de vieţi care au fost pierdute. Nu ştim dacă acest bilanţ se va agrava sau nu", a declarat jurnaliştilor guvernatorul din Texas, Greg Abbott, evocând "cel mai grav atac armat în masă din istoria" statului pe care îl conduce. Aproximativ 20 de oameni au fost răniţi. Victimele au vârste între 5 şi 72 de ani.

loading...