Cel puţin 50 de civili au fost omorâţi in Afganistan de luptătorii reţelei teroriste Stat Islamic

Postat la: 07.08.2017 08:09 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel puţin 50 de civili au fost omorâţi in Afganistan de luptătorii reţelei teroriste Stat Islamic

Cel puţin 50 de civili au fost omorâţi, duminică, de militanţi islamişti în provincia afgană Sar-e Pul, potrivit autorităţilor locale, relatează BBC News.

Potrivit autorităţilor din Afganistan, un punct controlat de poliţie a fost atacat în zona Mirzawalang din provincia Sar-e Pul. Apoi, atacatorii au intrat în localitate şi au deschis focul asupra civililor, majoritatea şiiţi, inclusiv asupra femeilor şi copiilor, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

"Civilii au fost omorâţi într-un mod brutal, inuman", a adăugat purtătorul de cuvânt. În plus, şapte membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi, precum şi mai mulţi insurgenţi. Forţele de securitate din Afganistan au raportat că în atac au fost implicaţi luptători talibani şi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, inclusiv străini. Atât talibanii, cât şi gruparea Stat Islamic, sunt grupări musulmane sunite.

Talibanii au negat că au ucis civili, spunând că au omorât 28 de membri ai forţelor susţinute de Guvernul afgan. Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a condamnat atacul. "Teroriştii criminali au omorât încă o dată civili, femei şi copii. Acest act barbar reprezintă o crimă de război şi o încălcare directă a drepturilor omului", declarat Ashraf Ghani. Luptele şi violenţele s-au intensificat în Afganistan în ultimele luni. Conform cifrelor furnizate de ONU, peste 1.600 de civili au fost ucişi în prima jumătate a anului 2017.