Cel puţin 38 de oameni au fost răniţi în urma confruntărilor violente din Catalonia

Postat la: 01.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel puţin 38 de oameni au fost răniţi în urma confruntărilor violente din Catalonia

Guvernul regional al Cataloniei a anunţat că 38 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma confruntărilor violente dintre alegători şi Poliţia spaniolă, în ziua în care în regiunea catalană are loc un referendum pe tema independenţei, informează The Guardian.

Cel puţin 38 de oameni au fost răniţi după ce Poliţia spaniolă a tras gloanţe de cauciuc pe o stradă din Barcelona, pe fondul violenţelor izbucnite în ziua în care autorităţile din regiunea Catalonia desfăşoară un referendum pe tema independenţei faţă de Spania. Potrivit martorilor, poliţiştii spanioli au folosit şi gaze lacrimogene.

Susţinătorii independenţei catalane au ridicat baricade în jurul secţiilor de vot pentru a împiedica forţele Poliţiei Naţionale să îşi îndeplinească misiunea de a opri procesul electoral. Într-un mesaj postat pe Twitter, Ada Colau, primarul oraşului Barcelona, a cerut demisia premierului spaniol Mariano Rajoy pentru că a trimis forţele de ordine să acţioneze în Catalonia. În plus, liderul regiunii catalane, Carles Puigdemont, a declarat în faţa reporterilor că "violenţele nu îi vor opri pe catalani să voteze".

loading...
PUTETI CITI SI...