Ca să pedepsească Beijingul, Donald Trump a pregătit taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China

Postat la: 22.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Ca să pedepsească Beijingul, Donald Trump a pregătit taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să anunţe o serie de taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China, în efortul de a sancţiona Beijingul pentru furturi intelectuale, afirmă surse politice de la Washington citate de postul CNBC şi de site-ul Axios.com.

Măsurile vor fi anunţate vineri, dar nu vor include restricţii privind investiţiile chineze în SUA şi nici vize pentru studenţi. Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, va invoca Secţiunea 301 a Legii comerciale din 1974 pentru a dispune măsurile contra Chinei.

Două surse din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat că valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an. Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a atras deja critici pentru că a dispus taxe vamale la toate importurile de oţel şi aluminiu, argumentând că trebuie să protejeze industria americană.

loading...
PUTETI CITI SI...