Bombardiere nucleare ruse in apropiere periculoasă de coastele Statelor Unite

Postat la: 19.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Bombardiere nucleare ruse in apropiere periculoasă de coastele Statelor Unite

Forţele Aeriene americane au trimis trei avioane militare pentru interceptarea a două bombardiere ruse ce pot transporta arme nucleare care s-au apropiat de statul american Alaska, afirmă surse militare.

Două avioane ruse de tip Tupolev Tu-95 s-au apropiat luni seară (marţi dimineaţă, ora României) până la 160 de kilometri de Insula Kodiak, situată în statul american Alaska. Incidentul, produs la doar 400 de kilometri sud-vest de Baza aeriană americană Elmendorf, este primul de acest fel înregistrat de la începerea mandatului preşedintelui Donald Trump.

Forţele Aeriene americane au trimis două avioane de vânătoare F-22, invizibile pe radare, şi o aeronavă de tip E-3 pentru avertizarea piloţilor bombardierelor ruse. Avioanele de vânătoare americane au escortat bombardierele 12 minute, înainte ca aeronavele ruse să schimbe direcţia şi să se îndepărteze de teritoriul Statelor Unite pentru a reveni la o bază din Extremul Orient rus. Incidentul intervine pe fondul amplificării tensiunilor între Rusia şi Statele Unite după atacul lansat de Administraţia Donald Trump asupra unei baze aeriene din Siria.

loading...
PUTETI CITI SI...