Bombardiere nucleare ruse in apropiere periculoasă de coastele Statelor Unite

Postat la: 19.04.2017 07:58 | Scris de: ZIUA NEWS

Bombardiere nucleare ruse in apropiere periculoasă de coastele Statelor Unite

Forţele Aeriene americane au trimis trei avioane militare pentru interceptarea a două bombardiere ruse ce pot transporta arme nucleare care s-au apropiat de statul american Alaska, afirmă surse militare.

Două avioane ruse de tip Tupolev Tu-95 s-au apropiat luni seară (marţi dimineaţă, ora României) până la 160 de kilometri de Insula Kodiak, situată în statul american Alaska. Incidentul, produs la doar 400 de kilometri sud-vest de Baza aeriană americană Elmendorf, este primul de acest fel înregistrat de la începerea mandatului preşedintelui Donald Trump.

Forţele Aeriene americane au trimis două avioane de vânătoare F-22, invizibile pe radare, şi o aeronavă de tip E-3 pentru avertizarea piloţilor bombardierelor ruse. Avioanele de vânătoare americane au escortat bombardierele 12 minute, înainte ca aeronavele ruse să schimbe direcţia şi să se îndepărteze de teritoriul Statelor Unite pentru a reveni la o bază din Extremul Orient rus. Incidentul intervine pe fondul amplificării tensiunilor între Rusia şi Statele Unite după atacul lansat de Administraţia Donald Trump asupra unei baze aeriene din Siria.