Bill Gates este nemulţumit pentru că plăteşte taxe prea mici: „Trebuie să plătesc taxe mai mari!"

Postat la: 25.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Bill Gates este nemulţumit pentru că plăteşte taxe prea mici: „Trebuie să plătesc taxe mai mari!

Fondatorul Microsoft şi miliardarul Bill Gates spune că ar trebui să plătească mai multe taxe şi că guvernul ar trebui să le ceară lui şi altor oameni bogaţi să contribuie cu sume „semnificativ mai mari", potrivit CNN.

„Trebuie să plătesc taxe mai mari. Am plătit mai multe taxe, peste 10 mld. dolari, însă guvernul ar trebui să pretindă oamenilor din aceeaşi poziţie cu mine să plătească taxe semnificativ mai mari", a spus Bill Gates, miliardar cu o avere de peste 90 mld. dolari, în cadrul unui interviu. Gates, al doilea cel mai bogat om din lume după Jeff Bezos, nu a avut reţineri în a critica noile prevederi fiscale din SUA, care au acordat facilităţi fiscale corporaţiilor.

„Nu a fost un pas înainte în legea fiscală. A fost un pas înapoi", a spus Gates, argumentând că cel mai mare beneficiu este simţit de cei foarte bogaţi, nu de clasa muncitoare şi clasa mijlocie, aşa cum au spus guvernanţii. „Persoanele care sunt mai bogate au primit mai multe beneficii decât clasa de mijloc sau decât cei săraci", a punctat Bill Gates.

Întrebat ce părere are despre inegalitatea de şanse care este în creştere în SUA, Gates, care a donat mai mult de 40 mld. dolari cauzelor caritabile, a spus: „Asta ar trebui să dea de gândit tuturor democraţiilor avansate". „Înca avem aproape 17% din populaţie care trăieşte în condiţii proaste, şi acest lucru ar trebui să fie foarte dezamăgitor pentru noi. Gândul guvernului ar trebui să fie: <<de ce nu facem o treabă mai bună pentru oamenii aceia?>>", a mai spus miliardarul.

loading...
PUTETI CITI SI...