Balena Albastră a ajuns şi în SUA. Doi părinţi susţin că fiul lor s-a sinucis din cauza acestui joc

Postat la: 12.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Balena Albastră a ajuns şi în SUA. Doi părinţi susţin că fiul lor s-a sinucis din cauza acestui joc

Isaiah Gonzales s-a sinucis la vârsta de 15 ani în casa părinţilor din oraşul San Antonio (Texas), dar aceştia susţin că adolescentul a ales să-şi pună capăt vieţii din cauza jocului "balena albastră", care a generat controverse şi în România.

Acum, tatăl adolescentului îi avertizează pe părinţi să fie mai atenţi cu privire activitatea online a copiilor. "Vreau (ca părinţii - n.r.) să le verifice telefoanele şi să intre pe reţelele sociale. Noi nu am avut niciun semn", a declarat Jorge Gonzales. Jocul Balena Albastră este reprezentat de un set de provocări, al căror scop ultim este sinuciderea. Acesta a apărut iniţial pe reţeaua rusească VKontakte.

Mai multe sinucideri din întreaga lume au fost puse pe seama acestui joc. Şcoli franceze, britanice şi americane au emis deja avertismente cu privire la pericolul reprezentat de Balena Albastră, iar cazul din Texas nu reprezintă prima sinucidere suspectă din SUA. În statul american Georgia, părinţii unei adolescente de 16 ani susţin că aceasta s-a sinucis în timp ce participa la balena albastră. "Este o chestie reală. Mi-am pierdut sora din cauza acestui joc", a declarat fratele adolescentei din Georgia. Însă, mulţi susţin că Balena Albastră este doar o farsă.

 

loading...
PUTETI CITI SI...