ATAC ARMAT la un liceu din Florida: Cel puţin 17 morţi şi peste zece răniţi

Postat la: 15.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

ATAC ARMAT la un liceu din Florida: Cel puţin 17 morţi şi peste zece răniţi

Un fost elev a deschis focul într-un liceu din orăşelul Parkland, situat în statul american Florida, omorând cel puţin 17 persoane înainte de a fi reţinut de poliţie, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului postului BBC News.

Suspectul, identificat drept Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a fost elev la acest liceu, fiind exmatriculat din motive disciplinare nespecificate, a declarat Scott Israel, şeriful comitatului Broward, care a precizat că acesta s-a predat poliţiei fără să opună rezistenţă. Şerfiul a explicat că suspectul a folosit o puşcă şi avea "nenumărate încărcătoare". Cel puţin 14 persoane au fost transportate la spital în urma incidentului armat, potrivit lui Scott Israel. Incidentul a început în afara şcolii, unde Cruz a ucis trei persoane, după care a intrat în clădire, împuşcând mortal alte 12 persoane. Două persoane au decedat la spital în urma rănilor suferite, a mai adăugat şeriful comitatului Broward.

Acesta este cel de-al 18-lea incident armat petrecut într-o instituţie de învăţământ din Statele Unite de la începutul acestui an, potrivit unei organizaţii care pledează pentru controlul armelor de foc. La peste o oră după izbucnirea incidentului, Biroul Şerifului din comitatul Broward a transmis că "atacatorul este acum în custodie". Robert Runcie, administratorul şcolii, a declarat presei că s-au înregistrat decese în urma incidentului. De asemenea, a mai afirmat că suspectul ar putea fi "un fost elev...individul, credem, că este în custodia" poliţiei.

"Până în acest moment avem cel puţin 17 victime", a transmis Biroul Şerifului din Broward, fără să specifice starea acestora. Presa americană a relatat iniţial că peste 20 de persoane au fost rănite. Senatorul Bill Nelson din Florida a declarat pentru Fox News că s-au înregistrat mai "multe decese". Un individ a deschis focul în Liceul Marjory Stoneman Douglas din orăşelul Parkland, situat în statul american Florida. Departamentul Pompierilor din comitatul Broward a comunicat că cel puţin o persoană a fost ucisă în incident, informează postul WSVN, afiliat CNN.

 

loading...
PUTETI CITI SI...