Armata americană va deplasa drone inarmate în Coreea de Sud

Postat la: 14.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Armata americană va deplasa drone inarmate în Coreea de Sud

Armata americana va deplasa drone echipate cu arme Gray Eagle MQ-1C in Coreea de Sud, a anuntat luni Pentagonul, in timp ce sporeste preocuparea privind programul de inarmare nucleara a Coreii de Nord.

Pentagonul a precizat ca deplasarea unei companii de drone Gray Eagle se inscrie in planul de intarire generala, pretutindeni in lume, a dotarii cu drone a armatei americane. "Nu se intampla doar in Coreea", a indicat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Jeff Davis. In final, "toate diviziile infanteriei" americane vor trebui echipate cu cel putin o companie de drone Gray Eagle, potrivit sursei citate.

Dronele Gray Eagle MQ-1C sunt o varianta a celebrei drone americane Predator. Acestea sunt prevazute cu numerosi senzori si pot transporta pana la patru rachete Hellfire pentru a lovi obiective de la sol. O companie de drone numara 128 de oameni si un numar neprecizat de aparate pilotate de la distanta.

Compania din Coreea de Sud va fi desfasurata "la inceputul anului viitor", conform lui Jeff Davis. "Dronele sunt exclusiv defensive iar noi, atat Statele Unite cat si partenerii nostri sud-coreeni si japonezi, vedem Coreea de Nord ca o amenintare clara la adresa securitatii noastre", a semnalat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, intr-o conferinta de presa.

Regimul de la Phenian ii ingrijoreaza din ce in ce mai mult pe strategii americani. In 2016, Coreea de Nord a efectuat doua teste nucleare si o serie de tiruri de rachete, demonstrand ca progreseaza in atingerea obiectivului sau de a se dota cu rachete nucleare. Consiliul de Securitate al ONU a condamnat saptamana trecuta in unanimitate, inclusiv China, ultimele tiruri de rachete. Fortele americane in Coreea de Sud numara circa 28.000 de soldati.

loading...
PUTETI CITI SI...