400 de kilograme de cocaină, găsite în ambasada Rusiei din Argentina

Postat la: 24.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

400 de kilograme de cocaină, găsite în ambasada Rusiei din Argentina

Cinci persoane au fost arestate în cadrul unei investigaţii secrete lansate de poliţia argentiniană în legătură cu descoperirea a aproape 400 de kilograme de cocaină la ambasada rusă din Buenos Aires la sfârşitul anului 2016, informează telegraph.co.uk.

Un ofițer de poliție argetinian, bănuit că știa despre existența drogurilor, a fost arestat la sosirea pe aeroportul Buenos Aires, a anunțat canalul de știri local Todo Noticias. O altă persoană a fost arestată în Argentina, trei în Rusia şi poliţia caută un al şaselea suspect despre care crede că este în Germania. Povestea drogurilor din incinta ambasadei este una destul de complicată, demnă de un senariu de film de acțiune. Ambasadorul Rusiei în Argentina a informat guvernul în decembrie 2016 că 389 de kilograme de cocaină au fost găsite într-o şcoală care forma o parte din ambasadă. Nu mai puțin de 360 de kilograme se aflau în 12 valize de mari dimensiuni.

Poliţia a înlocuit cocaina cu făină şi a plasat dispozitive GPS de urmărire în valize, pe care traficanţii le-au trimis în Rusia. Valizele au fost prezentate ca făcând parte din lucrurile unui diplomat, nefiind supuse controlului vamal. Polițiștii au ascultat mai multe convorbiri telefonice ale celor implicați, după ce a avut loc detectarea acestora, așadar au descoperit că repsectiva cocaină urma să fie vândută pe mai multe piețe din Rusia și alte țări din Europa. Drogurile sunt evaluate la 50 de milioane de euro şi se presupune că urmau să fie vândute în primul rând celor care veneau la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia.

loading...
PUTETI CITI SI...