34 de persoane condamnate pe viaţă deoarece au încercat să-l asasineze pe Erdogan în timpul puciului

Postat la: 04.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

34 de persoane condamnate pe viaţă deoarece au încercat să-l asasineze pe Erdogan în timpul puciului

Un tribunal turc a condamnat miercuri la închisoare pe viaţă 34 de persoane pe care le-a găsit vinovate că au încercat să-l asasineze pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în cursul puciului eşuat de la 15 iulie 2016, potrivit presei turce, relatează AFP şi Reuters.

Acest tribunal de la Mugla (sud-vest) a condamnat 34 de persoane la închisoare pe viaţă, a achitat un fost militar şi a disociat de proces dosarele a trei acuzaţi, inclusiv al predicatorului Fethullah Gülen, desemnat de Ankara drept organizatorul loviturii de stat, potrivit posturilor NTV şi CNN-Türk.

Judecătorul a citit sentinţele mai multor inculpaţi, potrivit unui jurnalist de la Reuters aflat la tribunalul de la Mugla.

Localitatea se află în apropiere de staţiunea de lux în care Erdogan şi familia sa au scăpat în ultimul moment unei echipe de militari rebeli care a luat cu asalt hotelul în noaptea de 15 spre 16 iulie, când a avut loc puciul eşuat.

Procesul, care a început în februarie, face parte dintr-o campanie de epurare fără precedent lansată în urma tentativei de lovitură de stat de anul trecut.

Acesta este cel mai important caz în care s-a pronunţat un verdict până în prezent.

Peste 240 de persoane au fost ucise în noaptea de 15 spre 16 iulie, în care militari pucişti au rechiziţionat tancuri, avioane de război şi elicoptere, au atacat Parlamentul şi au încercat să răstoarne de la putere Guvernul lui Erdogan.

loading...
PUTETI CITI SI...