Google Maps introduce funcţia de partajare a localizării în timp real

Postat la: 24.03.2017 07:14 | Scris de: ZIUA NEWS

 Google Maps introduce funcţia de partajare a localizării în timp real

Google Maps introduce funcţia de partajare a localizării în timp real astfel încât persoanei căreia utilizatorul îi va da această informaţie va putea vedea în orice moment unde se află pe hartă şi cât mai are până la punctul de întâlnire, anunţă, joi, Google.

Funcţia de partajare a localizării în timp real (în engleză: „real time location sharing") poate fi dezactivată oricând sau poate fi activată pentru o perioadă determinată. Funcţia „share location" va fi disponibilă în câteva zile în aplicaţia Google Maps de la Android şi iOS, dar şi pe versiunea de desktop.

„Dacă vrei ca cineva să ştie unde eşti în orice moment, trebuie să accesezi opţiunea Share location. Următorul pas este să alegi cui permiţi să-ţi cunoască poziţia pe hartă şi cât timp să fie activă funcţia de share location. Oamenii cărora le-ai dat poziţia ta pe harta te vor vedea pe harta lor. Faptul că ai împărtăşit poziţia ta pe hartă cuiva îţi va fi indicat de o pictogramă ce va apărea deasupra busolei, pe hartă. Poţi să opreşti funcţia de share location în orice moment", explică Google funcţia de partajare a locaţiei.

Serviciul de partajare a localizării este disponibil şi atunci când este utilizată funcţia de navigare a Google Maps. „Dacă întârzii la întâlnire poţi trimite timpul estimat până la destinaţie, ca să ştie cealaltă persoană când ajungi. Persoane (sau persoanele) cărora le-ai partajat aceste informaţii vor vedea în timp real cât timp mai ai până ajungi şi te pot urmări pe drumul către destinaţie. Partajarea se încheie automat când ai ajuns la destinaţie", precizează Google.

Partajarea localizării se poate face cu oricine, putând fi selectate persoanele dintre contactele telefonului sau din agenda Google. Pentru a putea utiliza funcţia de „share location", utilizatorii trebuie să aibă un cont de Google, dar cei cărora le este partajată locaţia nu trebuie neapărat să aibă un cont de Google, acest lucru putând fi trimis printr-un link. Perioada minimă în care locaţia poate fi partajată este de 15 minute.