Unde sunt vidanjorii de altadata?!

Postat la: 12.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Unde sunt vidanjorii de altadata?!

Până când să îi mai suporte guvernanții și pe aia cu wc-ul în fundul curții? Amenzi pentru aia care nu au canalizare și nu vor sa tragă apa, măcar după ce votează. Ne-am europenizat de tot.

Păi vine alde Timmermans pe acilea, să își mai ia câte o diploma cu Hormonis Pauza și îi pute și lui săracul. Tot trec unii pe lângă el cu programul Bruxelului sub braț, ducându-se fix în fundul curții, pentru a parfuma chintesența măreției gândirii uniunii europene. Sau vine vreun Juncker și după o criză de sciatică, când nu îl mai ascultă picioarele, cade, Doamne ferește, în vreo latrină fără fund. Știu, rautacioșii ar spune că ajunge acolo unde îi este locul, sau că ia damful europenismului, la impuse... Dar să nu îi credem!

Totuși pe aici pe la noi, cultura i-a scos din căcăstoarele insalubre. De aia se și chinuie Liviu Dragnea să îi civilizeze pe români, cam retrograzi, de felul lor. Pai în tinerețile din teleormăneana localitate Gratia, ne gândim dacă locul special construit pentru defecare avea, în dotare, spre exemplu, o ușă. Sau un franțuzit de domn Cioloș, mâine-poimâine președinte, în copilăria de la Pericei, probabil, mergea tot în fundul curții, cu un exemplar de Scânteia, sub braț. Exista, încă și avantaje. Nu stropești colacul, nu ridici capacul, nu tragi apa, nu dai cu peria și nu folosești odorizantul.

Dar, iată că obrazul subțire cu wc în casă se ține. Vrei nu vrei, statul te constrânge să stai civilizat la oliță, nu așa cum îți închipui tu. Au trecut vremurile alea, de tristă amitire, iar pânza freatică nu îi mai suporta pe români, care cică tulbură apele, cu ingredientele lor. Ca uite, cică Evian și Perrier, da aia pe care o tot bea Macron cu ai lui, cică noi am poluat-o. Să vină vidanja! Dacă or mai fi vidanjori, căci ăi de'au fost, s-au apucat de politică. Hai, sus pe colac, domnilor!

Mihnea Talau

loading...
PUTETI CITI SI...