Turismul nu trateaza analfabetismul functional!

Postat la: 07.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Turismul nu trateaza analfabetismul functional!

Și iată că a venit timpul să călcăm și în „România Educată". Dar atentie, să nu ne murdărim. După patru ani de mandat, intelectualul președinte Iohannis a dat curs elementului de rezistență, fală și ce o mai fi, din programul sau electoral.

Oricum, ne-a anunțat că a lucrat ani de zile la el și că este doar un „draft". Sper, fără spumă. Dar iată că lumea rea a început să critice acest „măreț" proiect al președintelui. Ba că a fost plagiat și falsificat, ba că proiectul este o Diana frecție la picior de lemn și alte și alte rautacisme. Eu mi-l si închipui pe ilustrul iubitor de carte (nu stiu daca merge pe scurt, cartofor), Klaus Werner Iohannis, stând cu picioarele în apă rece, după ore întregi de meditat copii, gândind strategia învățământului.

Planetar de fapt, dar restrans la dimensiunea României, care iată că a văzut lumina într-una din casele sale din Sibiu. În care anume, poate doar istoria ne-o va consemna. Și uite așa, președintele care își arunca parpalacul ca un rock star, și aplauda numerele suedeze de pe o mașină, revolutionează cultură, învățământul și ce o mai vrea el. Sunt mândru că sunt contemporan cu o asemenea fabuloasă făptură. Iată că, prin puterea exemplului, președintele ne arată cum poate fi combătut analfabetismul funcțional, un punct principal al tezei sale.

Practic, o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege. Iată că avem și explicația neînțelegerilor și limitarea timpului de care se tot plange Iohannis cand primeste spre analiză anumite legi, destituiri, numiri și ce îi mai intră prin atribuții. Pe viitor, poate, cu un așa program, nu vom mai avea analfabeți funcționali, măcar prin funcțiile cheie. Fiindcă nu se tratează nici prin turismul „pas cu pas". Așa sa ne ajute Dumnezeu!

Mihnea Talau

loading...
PUTETI CITI SI...