Teja și Cei 40 de Mucenici

Postat la: 13.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Teja și Cei 40 de Mucenici

A început play-off-ul și, dacă prima etapă tot a fost răsfirată până luni seară- probabil ca să ni se servească fotbal cu picătura (amară!)- presupun că n-ați uitat perspectiva nihilistă pe care o avansam deunăzi, când spuneam că toți sunt o apă și-un pământ.

Trufașii de pe podiumul de start au jucat pe propriile terenuri, căznindu-se să biruie codașii, ceea ce parțial au și reușit, seria fiind deschisă de ceferiștii clujeni, care au mai bătut o dată (a treia oară în 11 zile!) modesta echipă din centrul fotbalistic Sf.Gheorghe. Până la scorul final de 3-1 însă, prin minutul 48 era doar 1-1, după care elevii lui Minteuan au înscris din nou, pentru ca în ultimele 20 de minute ale jocului, rămași în 10 oameni, după eliminarea lui Culio, oaspeții să-i sufoce de-a dreptul pe clujeni. Noroc însă cu Colțescu, care acordă CFR-ului un penalty în min.93, transformat de Deac. Victorie, aşadar, mai anevoioasă totuși decât o arată scorul, cu care campioana ia o serioasă opțiune pentru un nou titlu. Iar cum visul întoarcerii lui Dan Petrescu a fost spulberat de patroana chinezoaică de la Guizhu, Alin Minteuan își freacă mâinile de bucurie că CFR-ul i-a prelungit contractul. Chit că numai până-n vară!...

Nici Craiova (Maxima) n-a dat pe dinafară în Bănie, chinuindu-se cu giurgiuvenii de la Astra, veniți să-ncerce Oltul cu degetul, chiar și fără Alibec! Evident că ai lui Mangia au tras cu dinții de amărâtul 1-0 reușit în minutul 18, după care au tras vârtos și de timp, jucând mai nimic până la sfârşit, fericiți că arbitrul Kovacs i-a iertat de un penalty cât roata carului, la jumătatea reprizei secunde. Chiar și așa însă, craiovenii au urcat pe locul doi în clasament, luând fața FCSB-ului încă înainte de derby-ul consumat luni seară. Mă și gândesc că, dacă meciul steliștilor cu Viitorul ar fi fost programat în weekend, când s-au sărbătorit cei 40 de mucenici, cuviosul Becali se putea ruga pentru o minune cerească. Dar cum derby-ul s-a disputat abia luni, nici cu fișicul de 150.000 de euro, plusat de Gigi pentru aducerea lui Cristea de la Mediaș, nu s-au salvat steliștii de la îngenunchere! Știa Becali ce știa sau presimțea pesemne ziua neagră, dovadă că nu s-a dus nici la stadion, urmărind dezastrul la televizor și declarând după partidă că și-a luat adio de la titlu. Una peste alta, derby-ul n-a fost rău deloc, oferind în destule momente faze încinse și ratări cât casa, la ambele porți.Cum însă fotbalul se joacă pe goluri, iar puștii lui Hagi, cu Ianis în zi de excepție, au înscris două, față de numai unu al steliștilor, FCSB-ul rămâne pe locul 3, iar Becali recunoaște spăsit: "Am mai pierdut un an!"...După alți trei, aș adăuga eu. Cu necăjitul Teja - descins "la palat"însoțit de un travestit în...Isus (vezi foto de arhivă!) - Gigi se arată milostiv, refuzând să spună dacă se gândește la un antrenor de top, dar promițând că-n vară va aduce alți 5-6 "războinici" veritabili, ca să-și facă jucăria funcțională (dixit vărul Giovani)!

Ne văicărim, desigur, cu fotbalul nostru, dar nu strică să vedem și jalea de la casele mari, care sunt luxoasele PSG și Real Madrid. Ambele eliminate în optimile UEFA Champions League, unde porneau ca favorite! Parizienilor nu le-a venit să creadă că au pierdut acasă cu 1-3, după ce câștigaseră cu 2-0 pe Old Trafford, în fața Manchester. Și totuși, iată că șeicii, care își varsă participația în petrodolari peșin, nu numai că nu-l demit pe antrenorul Tuchel, ci îi prelungesc contractul până în 2022! În schimb, la Real Madrid, unde rușinea istorică a eliminării - după incredibilul 1-4 de pe Santiago Bernabeu, în fața Ajax, pentru care Ronaldo râde retrospectiv - nu putea rămâne fără consecințe, orgoliosul președinte Florentino Perez a dat deja lovitura. Luni seară s-a anunțat oficial revenirea lui Zinedine Zidane, căruia i s-au atribuit puteri depline în club, inclusiv în politica de tranferuri, unde marele antrenor a anunțat că primul jucător căruia-i dă papucii e fițosul Gareth Bale, galezul de 12 milioane de euro anual, cu care Zizou a avut mai multe contre în precedentul său mandat. Ole! Deci, cam așa stau lucrurile la cele mai bogate cluburi europene, unde pretențiile și decepțiile sunt pe măsura sumelor astronomice cu care sunt plătiți "mercenarii", taxați ca atare de fanii parizieni.

P.S. Simona Halep se descurcă bine până acum la Indian Wells, dar pentru cine s-a mirat de meciul strâns cu Katerina Kozlova, trebuie precizat că ucraineanca e o jucătoare de 25 de ani, depistată dopată și, în consecință, suspendată la momentul respectiv. Cred însă că Simona va ajunge în finală, unde n-aș vrea ,totuși, să joace cu coșmarul Muguruza!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...