Tehnocraţii lui Cioloş, reconfirmaţi de Dragnea şi Grindeanu

Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Tehnocraţii lui Cioloş, reconfirmaţi de Dragnea şi Grindeanu

Liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, susţin că guvernează de trei luni, dar, în acelaşi timp, acuză non stop greaua moştenire lăsată de cabinetul Cioloş. Dar, totodată, tot mai multe organizaţii judeţene ale PSD sunt nemulţumite de „ţintarul" lui Dragnea pe motiv că n-au primit funcţii de miniştrii, secretari de stat, subsecretari de stat ori preşedinţi de agenţii, deşi au obţinut rezultate bune sau foarte bune la alegerile din decembrie 2016.

Este cazul organizaţiilor PSD Prahova, Iaşi, Botoşani, Vrancea sau Bacău. Însă, deşi au trecut trei luni de la preluarea puterii de către PSD, oamenii lui Cioloş au rămas la butoane, adică în funcţii cheie, în multe ministere, agenţii şi autorităţii centrale cu mare greutate. Sunt şi câţiva actuali miniştrii şi secretari de stat care au fost numiţi de către Victor Ponta şi chiar demişi de către acesta, dar menţinuţi de către Cioloş. Este cazul Lui Marius Dunca, demis de la ANPC, ajuns acum ministrul Tineretului şi Sportului, a secretarului de stat Dragoş Titea de la Minitserul Transporturilor, demis de Ponta, dar resuscitat de Grindeanu.

Un caz aparte este cel al ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, omul baronului de Giurgiu Nicolae Bădălău, pus de Ponta secretar de stat la acest minister, reconfirmat şi demis după câteva luni de Cioloş, pentru ca acum să fie şeful ministerului de unde a fost demis. Cam în aceeaşi situaţie este şi secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii şi Dezvolatrii Rurale, Daniel Botănoiu, omul baronului de Olt- Paul Stănescu, pus de Ponta, reevaluat şi menţinut de Cioloş, demis ulterior tot de Cioloş, şi repus în funcţie de Grindeanu.

La ora actuală, mai multe ministere au posturile de secretari de stat ocupate de oamenii numiţi de către fostul premier Dacian Cioloş. Şi nu sunt deloc puţini în această situaţie, fapt pentru care voi enumera doar câţiva mai importanţi:

- Dan Neculăescu şi Alexandru Victor Micula la Ministerul de Externe;
-Elena Georgescu, Bogdan Puşcaş (preşedinte ANAP), dar şi Enache Jiru, Attila Gyorgy şi Ion Ghizdeanu (care sunt pe posturi inainite de instalarea cabinetului Cioloş) la Ministerul Finanţelor Publice);
- Mihai Tămâian- Ministerul Transporturilor;
-Anca Chiser-Ministerul Economiei;
- Corina Silvia Pop -Ministerul Sănătăţii;
Gabriel Liviu Ispas şi Kiraly Andras Gyorgy (care este de mai mulţi ani pe acest post) -Ministerul Educaţiei Naţionale-;
- Olimpia Negru- care a fost pusă Cioloş secretar de stat la Ministerul Mediului-la Ministerul Apelor şi Pădurilor;
- Bogdan Pandelică - președinte ANPC;

Practic, tehnocraţii lui Cioloş au fost reeveluati şi reconfirmaţi de Dragnea şi Grindeanu. Mai mult, prin pozițiile ocupate, acești demnitari asigură o oarecare protecție directorilor impuși în era Cioloș pe posturi cheie în ministere și la marile companii cu capital de stat. Adică, la vremuri noi, tot noi, sau mai exact, guvernăm pentru noi, nu pentru voi!

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...