Tăriceanu nu se lasă păcălit de Dragnea. Jocul șefului PSD

Postat la: 01.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Tăriceanu nu se lasă păcălit de Dragnea. Jocul șefului PSD

Nu vă lăsați amăgiți de letargia ultimei luni de vară: la vârful PSD-ALDE se negociază pe rupte. Firește, Călin Popescu-Tăriceanu se visează prezidențiabil unic al coaliției de guvernământ, iar Liviu Dragnea îi dă apă la moară, zâmbitor, doar pentru a îngropa tensiunile dintre cele două partide.

Numai că Tăriceanu joacă tare, fiindcă, nu-i așa?!, avem de-a face cu un exercițiu de imagine, de bombare a mușchilor politici în vederea umflării, pe cale de consecință, a capitalului ALDE. Fiindcă, sunt convinsă, Tăriceanu nu dă nici măcar două parale pe garanțiile declarative pe care i le toarnă Dragnea, în spatele ușilor închise, cum că-l va desemna chiar pe el în postura de unic prezidențiabil al coaliției PSD-ALDE.

Și, la urma urmei, de ce l-ar crede Tăriceanu pe teleormănean? Bunăoară, există contraexemplul sugestiv (și deja celebru) al lui Crin Antonescu, care deși a fost trâmbițat drept candidatul unic al USL la Cotroceni (pe baza unui document semnat și parafat!) cu mai bine de un an înaintea scrutinului propriu-zis, liberalul a fost trădat rapid de PSD și scos din orice jocuri prezidențiale, fapt care, iată, i-a pecetluit cariera și i-a cauzat retragerea din politică.

În realitate, cred că Tăriceanu are cel puțin două certitudini. În primul rând, dacă Dragnea va fi achitat în dosarul angajărilor fictive, acest fapt l-ar transforma, la propriu, în cel mai puternic om din România, și, în acel caz, este foarte puțin probabil că va accepta să candideze altcineva în locul său, fiindcă știe că, indiferent de optica în care ne-am raporta la acest subiect, prezidențialele nu reprezintă o miză reală pentru PSD. De asemenea, Dragnea ar accepta mult mai repede candidatura unui om de casă care să nu-i facă probleme pe linie de partid.

În al doilea rând, dacă Dragnea va fi condamnat la închisoare cu executare, așa cum s-a întâmplat în primă instanță, este clar că teleormăneanul dispare din orice joc, că în PSD se va organiza Congres și că la butoanele partidului vor reajunge inamicii lui Dragnea, care nu vor accepta sub nicio formă ca cel mai mare partid din România să nu alinieze un candidat propriu la linia de start a prezidențialelor. Iar Gabriela Firea este liderul PSD care stă cel mai bine în sondaje, în comparație cu Liviu Dragnea, bunăoară, care se zbate la un rușinos 8-9%.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...