Sesiunea parlamentară extraordinară dorită de Dragnea, pecetluită de Tudose?

Postat la: 02.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Sesiunea parlamentară extraordinară dorită de Dragnea, pecetluită de Tudose?

Are nevoie România, realmente, de o sesiune parlamentară extraordinară? Ce legi şi ce proiecte cruciale pentru ţară ar dezbate şi ar vota Parlamentul, acum, în acalmia verii? Arde ceva?...

Adevărul este că nimic din câte ar decide Legislativul acum nu ar putea justifica această grabă (cel puţin declarativă) de-a dreptul pompieristică, întrucât toate problemele enumerate de PSD-ALDE ar putea să mai aştepte puţin, până în septembrie, când oricum începe sesiunea parlamentară. Nota bene: bucureştenii au avut apă caldă şi când ELCEN-ul nu se afla sub jurisdicţia Primăriei Capitalei. Atunci, care-i şpilul?

În realitate, ideea unei sesiuni parlamentare extraordinare maschează un exerciţiu strategic de recosmetizare a imaginii lui Liviu Dragnea. Criza debarcării premierului Sorin Grindeanu (coroborată cu multiplele scenarii politice şi mediatice) a cauzat, inevitabil, o şubrezire a poziţiilor ocupate de Dragnea. O astfel de şubrezire treptată este facilitată şi de „disidenţa" premierului Mihai Tudose, care nu se sfiieşte deloc să vorbească o limbă diferită de cea a preşedintelui social-democraţilor. Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea vrea să demonstreze că este şi rămâne şeful absolut al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Totuşi, se pare că Dragnea cochetează din nou (într-o manieră bizară) cu ideea de a o da la întors (oare pentru a câta oară?!). După ce chiar el a lansat această tematică, liderul PSD a declarat, luni, că informaţia referitoare la convocarea (în perioada 2-4 august) a unei sesiuni extraordinare este „greşită", existând doar o intenţie ca acest lucru să se întâmple, în funcţie de hotărârea Guvernului (care trebuie să dea ordonanţe).

Deosebit de interesant este că declaraţiile lui Dragnea contravin flagrant chiar comunicatul oficial emis de biroul de presă al Camerei Deputaţilor, care a anunţat, sâmbătă, că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc astăzi (miercuri), pe ordinea de zi aflându-se scrisoarea lui Liviu Dragnea, prin care acesta solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august.
Ezitările lui Liviu Dragnea (din ce în ce mai evidente, mai pregnante) trădează faptul că există o problemă. Care să fie aceasta? Oare premierul Mihai Tudose nu vrea sesiune extraordinară?

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...