Sebastian Ghiță avea spatele asigurat, dar la un moment dat n-a mai fost de actualitate

Postat la: 19.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Sebastian Ghiță avea spatele asigurat, dar la un moment dat n-a mai fost de actualitate

Controversatul Sebastian Ghiţă a dispărut în postul Crăciunului şi a reapărut, ca prin minune, în postul Paştelui. Arestarea mogulului fugar a inflamat întreaga Românie, iar scenariile se bulucesc mai abitir ca niciodată, cu iuţeala unui incendiu ce (re)aprinde vechi pasiuni şi vendete. La cel mai înalt nivel, fireşte.

Deşi filmul reţinerii lui Sebastian Ghiţă ridică încă multiple semne de întrebare, eu nu cred în veridicitatea scenariului potrivit căruia mogulul şi-ar fi premeditat reţinerea şi, implicit, „revenirea" în lumina reflectoarelor. Nici jurnalistul Dan Andronic nu crede într-o astfel de teorie (şi, susţin unii, el cunoaşte multe dedesubturi ale speţei „Ghiţă"). Totuşi, eventualele noi „dezvăluiri" ale lui Sebastian Ghiţă ne-ar fi putut parveni pe diverse alte căi, deja bătătorite (mediatice, în special), şi nu prin asumarea cătuşelor şi a extrădării (procedură care poate fi tărăgănată, dar nicicum blocată pentru totdeauna). Altminteri, ce a câştigat Sebastian Ghiţă, presupunând că el şi-ar fi regizat, într-adevăr, arestarea? Absolut nimic - cu excepţia a încă două dosare penale!

Totuşi, în condiţiile în care Sebastian Ghiţă s-a plimbat nestingherit prin nu mai puţin de 10 ţări europene - Bulgaria, Ungaria, Serbia, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa - (afişându-şi noua chelie şi fluturând pretutindeni acte false), ar fi fost aproape imposibil să treacă neobservat o lungă perioadă. Cu atât mai mult cu cât Ghiţă a primit vizite de la iubită, frate şi prieteni. Personal, nu cred că aceste erori evidente trădează naivitate sau lipsă de inteligenţă, ci tocmai o prea mare siguranţă bazată pe credinţa lui Sebastian Ghiţă că va fi avut spatele „asigurat". Ceea ce, la un moment dat, s-a dovedit a nu mai fi de actualitate.

P.S. Fiţi convinşi că reapariţia lui Ghiţă le stârneşte fiori de gheţă multor grei ai politicii. Urmează vremuri deosebit de interesante. Să nu spuneţi că nu v-am zis!

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...