Scrisoare dureroasa deschisa catre toti romanii

Postat la: 19.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Scrisoare dureroasa deschisa catre toti romanii

Aici m-am nascut, mi-am petrecut copilaria, mi-am facut studiile si am muncit pana cand am iesit la pensie. Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propasirea socialismului si 20 pentru revenirea capitalismului.

Acum sunt la pensie.

Sa nu credeti cumva ca m-am pricopsit. Chivernisesc banii in primul rind pentru plata facturilor, curentul electric, gaze, apa curenta, cablu tv, internet, telefon si cate altele.

- Tot uitindu-ma prin facturi am observant ca eu, ca si dumneavoastra, platesc apa la o companie numita Apa Nova, care e o companie frantuzeasca, dar imi vinde apa romaneasca pentru ca, cu siguranta, nu o aduce din Franta. Deci eu, atunci cand fac dus sau cand imi fac un ceai, il fac cu apa romaneasca, dar banii mei pleaca in Franta.

- Curentul electric il platesc la o companie italiana numita Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapa prin care banii mei se scurg in Italia. Sunt convins ca nici Enelul nu-mi vinde curent italian.

- Gazul metan il platesc la GDF Suez (Gaz de France Suez ), firma tot frantuzeasca ce imi vinde mie si multor altora gaz metan romanesc, dar banii nostri pleaca sa se integreze in UE.

- Telefonul, indiferent ca-l platesc la Telecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, imi mai zboara din portofel niste bani catre zari straine.

- Cablul TV si internetul le platesc la RCS & RDS. Patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuieste la Budapesta si nu stie nici el daca e roman sau nu.

- Ce sa va mai spun ca, daca bag benzina in rezervor, m-am integrat si cu masina in Europa sau in Rusia.

- Fereasca Dumnezeu de vreun imprumut la banca, pe care marturisesc ca nu l-am facut, dar sunt sigur ca multi au fost nevoiti sa-l faca si acum platesc dobanzi grele si comisioane catre banci straine fiindca, in afara de CEC, nu mai e nici o banca romaneasca.

- Daca umplem cosul cu merinde la supermarket, iarasi aruncam cu banii peste mari si tari fiindca marfa e aproape 90% de import.

Deci... toata lumea consuma si nimeni nu mai produce nimic, iar banii romanilor se scurg in afara tarii. Recordul de a creste datoria publica la 30 miliarde de euro... ne apartine!

Cat mai poate dura o asemenea situatie? Dumnezeu sa ne lumineze mintea!.... Cat timp vom mai putea trage apa la Bucuresti ca sa facem plata la Paris, ca si pana acum? Fa un bine tarii tale! Citeste si da mai departe! Asa, poate, Dumnezeu va lumina mintea unora si altora!!!

Cu drag,
Ilie Serbanescu

 

loading...
PUTETI CITI SI...