Să se facă lumină! Importanța Dosarului 10 august

Postat la: 22.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Să se facă lumină! Importanța Dosarului 10 august

Dosarul "10 august" este esențial pentru România zilelor noastre. S-a depășit o linie roșie și sper din tot sufletul ca acest dosar să nu aibă soarta altor rechizitorii celebru de dureroase - mă refer la Dosarul Revoluției și, evident, la cel aferent Mineriadei, dosare care vor fi conjugate într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, după ce au fost îngropate, tergiversate și ocultate timp de aproape trei decenii!

Să nu uităm că ambele dosare au fost redeschise în urma presiunilor exercitate de autoritățile de la Bruxelles, altminteri, dacă ne-am fi lăsat pe mâna celor dâmbovițene, vă asigur că nu s-ar fi mișcat un deget în acest sens. Poate doar cel mijlociu. Că dosarul deranjează teribil, o demonstrează cu vârf și îndesat viermuiala puterii, care depune eforturi intense pentru a decredibiliza și pentru a descuraja ancheta procurorilor. Eforturi pe față, să ne-nțelegem! Chiar și ministrul Justiției, neliniștitul Tudorel Toader, a ținut să se antepronunțe în această speță, încă de la debutul săptămânii, când și-a dat cu părerea despre obiectivitatea rechizitoriului. O fi bine, dom' ministru?

Dosarul reprezintă, totodată, și un nou front la baionetă pentru Liviu Dragnea, și așa ocupat cu sufocarea rebeliunii Ecaterina Andronescu și disperat la propriu de faptul că începe toamna și încă nu a reușit să-și impună dezideratul ultim: adoptarea unei Ordonanțe de Urgență vizând amnistia și grațierea. Ei bine, în actualul context, incendiar de-a dreptul, tocmai acest deziderat se îndepărtează din ce în ce mai mult de Liviu Dragnea. Totuși, să nu subestimăm un om disperat.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...