Să nu uiți, Larie!

Postat la: 19.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Să nu uiți, Larie!

Când mă întrebam cine va câștiga titlul, Gigi sau Gică?, anticipam finalul previzibil al acestui campionat, încheiat imprevizibil. De fapt, nici acum nu poate garanta nimeni că totul chiar s-a terminat, cum nici nu văd pe cineva dispus să bage mâna-n foc că a câștigat Gică sau că, de fapt, egalitatea din clasament l-ar proclama campion pe Gigi.

Din nou, ca la noi la nimeni și mai trebuie să așteptăm vreo două săptămâni pentru ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să pronunțe contra-cost numele campioanei României. Suntem cu adevărat de râsul lumii, dar în spatele acestei opere comice se află strigătul de agonie al fotbalului românesc, condus de un Comitet Executiv incapabil să convoace, măcar în ultima clipă, un consiliu de război pentru a corela ROAF-ul cu regulile de departajare ale play-off-ului. Așa însă, deși situația de egalitate dintre Viitorul și FCSB era anticipată de mai toată lumea, în loc de o reuniune de urgență și o clarificare simplă, care era la mintea cocoșului (Burleanu), ne ducem, iată, - și a câta oară! - la pajiștile pe care pasc vacile helvetice, ca să ne spună ei cât suntem de proști.

Mare ți-e grădina, Doamne! De fapt, și Hagi și Becali așteptau în sâmbăta ultimei etape un semn de la Cel de Sus, iar Gică a și declarat că l-a primit direct, după victoria din meciul cu clujenii. Eu sunt tentat să-i dau dreptate, dar cred că și pentru preacuviosul Gigi a fost tot mâna Domnului. Să ne amintim, așadar, că Viitorul a câștigat cu un gol din penalty, acordat în urma faultului în careu comis de fundașul clujean Ionuț Larie și fructificat de Gabi Iancu, fost stelist! Clujeanul Larie tocmai fusese contractat de Becali, în urmă cu o zi, și era de așteptat să lupte fără milă contra atacanților lui Hagi.

Cum a și luptat, de altfel, dovada cea mai bună fiind acest fault în careu, pe care nu i-l poate reproșa nici viitoarea lui echipă. Mai mult chiar, proaspeții campioni constănțeni trebuie să-i fie recunoscători, iar Hagi să-i ceară iertare că...l-a pus pe liber, de la Viitorul, în urmă cu doi ani. Pe de altă parte, acesta a fost și semnul divin primit de Becali, care ar trebui să pregătească o litanie nesfârșită, începută și terminată cu, vorba lui conu' Zaharia,"Să nu uiți, Larie!" că tu ai luat titlul FCSB și l-ai servit pe tavă Viitorului!

Nouă nu ne rămâne acum decât să salutăm performanța obținută de Hagi și Academia lui de la Ovidiu, unde au crescut deja câteva valori în devenire, cum vor mai crește cu siguranță și altele, având în vedere că, de cinci ani, puștii de acolo câștigă la pas campionatele naționale de juniori. Mult mai delicată va fi însă reprezentarea în Champions League, pentru care echipa constănțeană are un lot subțire rău și, oricum, infinit mai slab decât cel pe care l-a...selecționat (și-l va mai completa) Becali din rândurile principalelor sale adversare, inclusiv de la Viitorul.

Plecarea lui Reghecampf e certă și binevenită, dar eventuala numire a lui Dică mi se pare mai degrabă o glumă. Proastă, desigur...Iar în așteptarea verdictului de la TAS și a revederii ROAF, să notăm că play-off-ul mai mult a încurcat lucrurile decât le-a limpezit, prin condensarea excesivă a programului, cu jocuri disputate la fiecare trei zile, ceea ce a generat o mare oboseală a jucătorilor, numeroase accidentări și multe să le zicem surprize, ca să nu dau credit cârcotașilor.

Câteva cuvinte și despre splendidul nou succes obținut de Simona Halep în turneul de la Madrid. Mi-am dorit mult să câștige această a treia finală a ei de acolo și nu ascund că m-am perpelit serios în setul doi, pe care l-a cedat Kristinei Mladenovici, sârboaica franceză rezidentă în Dubai. Mai ales atunci când și-a pierdut din nou calmul, pentru o clipă, aruncând racheta și luând-o...la șuturi! Exact ca Gică Hagi și aproape în același moment în care mentorul ei, tot aromân și tot constănțean, cucerea titlul la Ovidiu. Putem conchide, deci, că Viitorul e (și) al Simonei, nu?!

Horia Alexandrescu
(Text preluat din România literară)

loading...
PUTETI CITI SI...