Politică cu basca la capul podului

Postat la: 14.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Politică cu basca la capul podului

Vestita sculptură a marelui Brâncuși, Cumințenia Pamantului, a ajuns să se lege de o altă „capodoperă" - milogenia satului. Merge și a statului, deși eu ma gândeam mai mult la necunoscuta așezare, sat Pericei, acolo unde Dacian Cioloș a deprins tainele agriculturii de largă respirație europeană.

Da, pentru conformitate, domnul este același personaj care a condus „Guvernul 0" și are un tata, o soră și un unchi, Virgil Ardelean pe numele sau, descoperiți de-a dreptul. Ușor mai acoperit pare a fi fondatorul partidului în care îl regăsim pe ex-premier, Plus. Bună găselnenița, adică un Plus de securitate. Individul, doar cu gânduri de mărire, își dorește să ajungă președinte. Și nu de bloc, unde l-ar recomanda din plin, performanțele. Revenind la cariera de premier a lui Cioloș și a modului sau unic de a împușca leul, acesta va rămâne în istorie doar pentru controversele legate de batjocorirea numelui și artei lui Brâncuși.

Atunci când, după o lungă cugetare, franțuzitul Dacian, a hotârat să ceara bani românilor, chipurile pentru recuperarea sculpturii. S-au și gasit ceva cetățeni care să dea 1,2 milioane de euro. Bani care ar trebui restituiți. Convins că asta este soluția câștigătoare, Cioloș a recidivat. El a cerut „susținătorilor" donații pentru găselnițele sale politice. Orice metodă prin care acest personaj poate accede la Cotroceni, îi pare a fi firească. Astfel, un PR serios i-ar putea recomanda un loc de bască, la unul dintre capete podului, din vecinătate, numit tot Cotroceni. Să ajungi să-ți clădești viitorul doar pe spatele treselor și din stipendiile oamenilor, parcă e prea mult. Ce, banii de la băieții cu ochi albaștri nu mai sunt suficienți? Dacian, nici Franța nu mai e o soluție, sau ăstea sunt bașca?

Mihnea Talau

 

loading...
PUTETI CITI SI...