PNL si PNTCD! Busoi sau Orban?

Postat la: 07.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

PNL si PNTCD! Busoi sau Orban?

Am mai spus-o, o repet si acum, cu alte cuvinte. Principalul partid adversar al PNTCD nu a fost PSD-ul, cum s-ar crede la o prima vedere, ci PNL! Va amintesc butada lui Corneliu Coposu: cu comunistii ne luptam de 50 de ani, cu liberalii de 100 de ani!

De ce spun asta? Pentru ca liberalii au fost cel mai mult interesati sa elimine din jocul politic PNTCD, pentru a ramane singuri pe dreapta! In acest plan mizer au antrenat PSD-ul ca aliat. Aceasta dupa ce PNTCD a salvat PNL - atunci practic destructurat, de 1% -, preluandu-l in CDR si ducandu-l in parlament. PNL, cu al sau lider informal, principal sponsor si ideolor, Dinu Patriciu, si-a dat mana cu pesedistii inca din timpul guvernarii 1996 - 2000, desi intrasera la guvernare inca din 1992 cu Ion Iliescu! Iar, in 2000, au aruncat intreaga greutate pe umerii taranistilor, desi guvernasera impreuna: PNTCD nu a mai intrat in parlament. Daca ar fi mers in alianta, s-ar fi salvat ambele partide istorice: liberalii au refuzat. Exista, evident, si responsabilitati grele ale liderilor de atunci ai taranistilor, nerealisti, ignoranti, aroganti etc...

Dovada ultima a tradarii PNL fata de PNTCD a fost in 2010 cand am avut doua discutii cu Crin Antonescu, presedintele liberalilor de atunci. I-am cerut o alianta a partidelor istorice, impotriva vechiului FSN: PSD - PD! Nu doar ca o intoarcere a datoriei liberalilor din 1996, ci ca un proiect politic de restaurare si de clarificare a scenei politice. A REFUZAT! Era cu putin timp inaintea formarii USL-ului - PNL - PSD! A preferat PSD! Vedem azi unde a ajuns. L-am avertizat atunci pe Crin ca face o eroare istorica! O a doua, dupa cea din 2004, cand PNL a preferat sa se alieze cu PD-ul lui Basescu, fara a discuta macar si integrarea PNTCD in alianta DA! Si vedem unde au ajuns!

Intre PNTCD si PSD nu a existat niciodata o alianta, nici inainte, nici dupa 1990! PNL a stiut sa foloseasca aceasta pozitie intransigenta a taranistilor impotriva lor, aliindu-se si cu PD si cu PSD nu doar in propriul sau profit, ci si pentru eliminarea din joc a PNTCD! Unde au ajuns? Un partid care nu mai are nicio legatura cu vechiul PNL al bratienilor, un partid conjunctural, care se chinuie sa supravietuiasca, dar fara onoare! Noi n-am murit! Ce va face PNL de acum incolo? Va continua cursa sinucigasa? Vor incerca sa-si intoarca privirile spre radacini? Am tot vorbit despre o alianta a dreptei pentru alegerile din 2016: au refuzat. Vor refuza si de acum incolo? Noi, taranistii, le vom mai cere asta? Merita? Nu-mi voi declara preferinta, pe care o am, va asigur, intre Busoi si Orban, vom vedea cine si de ce sunt in stare. Curand!

Aurelian Pavelescu

loading...
PUTETI CITI SI...