Partida Geoană. A fi sau a nu mai fi

Postat la: 28.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Partida Geoană. A fi sau a nu mai fi

Răsturnarea de situaţie din PSD face inutilă dizidența lui Mircea Geoană. Formațiunea sa politică, Partidul Social Românesc, a fost alcătuită din simplul motiv că fostul președinte al partidului a fost alungat de Victor Ponta. Și, trezindu-se în afara terenului de joc, Geoană s-a gândit că își poate face reintrarea prin înființarea unui partid și prin încheierea, ulterior, a unei alianțe. Acum, dacă Ponta nu mai este, inițiativa lui Geoană rămâne în aer.

Nu există prea multe motive pentru ca Liviu Dragnea să nu accepte o reconciliere cu Mircea Geoană. Aceasta se poate face pe mai multe căi. Ar putea avea loc o alianță între partidul lui Geoană și PSD, pentru susținerea actualei majorități parlamentare și care, eventual, să-și întindă efectele până la alegerile pe liste comune. Dar Geoană își poate face reintrarea în hora politică a PSD, pur și simplu, acceptând o fuziune prin absorbție. Ceea ce presupune dizolvarea partidului său. În oricare dintre variante, Geoană va ști să-și negocieze, pentru el însuși, un loc în prima linie socialistă și, eventual, încă două-trei poziții pentru cei care i s-au alăturat.

În orice caz, în acest moment, plasarea formațiunii lui Geoană de partea PNL pare inadecvată. Oricum nu ar fi fost decât o alianță de circumstanţă, condamnată să sară oricând în aer.  Mă aștept, așadar, ca Mircea Geoană să execute, cu acceptul lui Dragnea, o răsucire, cu 180 de grade. Și în acel moment, vom ști că cel eliminat, mai devreme sau mai târziu, este Victor Ponta. Se pare că așa stau lucrurile, nu numai la liberali, ci și la socialiști. Întotdeauna, câțiva politicieni importanți sunt condamnați să alerge în afara terenului.

SR Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...