Pagubă-n ciuperci !

Postat la: 29.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Pagubă-n ciuperci !

Nu pot să trec nici azi peste noua înfrângere a Simonei Halep, de astă dată în fața polonezei Radwanska, ceea ce i-a atras eliminarea de la Miami. Sigur, nici asta nu e o dramă, dar rămâne cum am mai spus: Simona se dovedește în continuare nepregătită pentru marile turnee și deci pentru împlinirea visului ei (și al nostru!) de cucerire a primului titlu la un Grand Slam.

Mă uit însă la fenomenalul Federer, cel care, învins surprinzător tot la Miami, a decis, chiar cu riscul asumat de a pierde poziția de nr.1 mondial, să-și ia o pauză de ...trei luni, pentru refacere și pregătire! Sigur, el are cu exact 10 ani mai mult decât Simona noastră, dar maniera promptă și absolut impresionantă în care înțelege să se retragă provizoriu din circuitul ATP, după înfrângerea în fața unui necunoscut, aflat pe locul... 175 mondial, îi reconfirmă clasa și respectul față de lumea tenisului și de fanii săi. Oricum, știind că Federer este și idolul Simonei, am simțit nevoia să punctez gestul său, repet, impresionant și edificator pentru un mare campion, dacă nu cumva chiar cel mai mare din toate timpurile!

Despre respect nu mai putem vorbi însă în cazul bătăliei pe care neplăcutul șef al FRF o dă pentru a-și păstra sinecura de care a beneficiat în mod revoltător, vreme de patru ani, în fruntea federației. Realizând că șansele sale se apropie vertiginos de zero absolut - sau, ca să-l citez pe Victor Pițurcă, se reduc la doar vreo 10% pe fondul mizeriilor cu care-l atacă pe Ionuț Lupescu - șamanul Burleanu se înfățișează lumii fotbalului românesc într-o ediție revăzută și adăugită. Deci, gata cu pomenile electorale gen 300 de porți și câteva sute de mingi, dar gata și cu jalnica periere la care s-a pretat - pe lângă ceilalți sublocotenenți din federație - și aprodul Stoichiță! În materie de management al federației, singurul care a pus diagnosticul rămâne Porumboiu: "... Din moment ce Burleanu a minţit când a spus că el nu-şi va lua prime nesimţite ca Mircea Sandu, după care şi-a băgat în buzunar 90.000 de euro, e clar că ascunde şi alte lucruri. L-a înfierat cu mânie proletară pe Lupescu, dar dacă s-ar face acum un audit, i s-ar găsi bube în cap lui Burleanu câte n-ar putea să ducă"!

Fostul mare arbitru internațional așteaptă ca propunerea sa, de amânare a alegerilor din 18 aprilie cu câteva săptămâni, pentru realizarea unui audit absolut necesar, să fie luată în calcul de decidenții federației. Dar mă îndoiesc serios că vor accepta, întrucât s-ar putea să fie date la iveală multe nenorociri, dat fiind că Burleanu și neaveniții pe care i-a adus în Casa Fotbalului, în patru ani, au jecmănit vistieria FRF pe principiul "Trai, nineacă, pe banii federației!" Mă gândesc însă că, dacă DNA tot a descins la FRF, pentru a examina hârtiile președinției anterioare, a lui Mircea Sandu, va profita de prilej pentru a lua la mână și contabilitatea lui Burleanu, care poate deveni preambulul pentru un interogatoriu. Ar fi de cercetat de la numărul de angajați cu salariile lor boierești la premierile nerușinate și la alte găselnițele manageriale, cum au fost "cercetările de piață" ale lui Dâncu sau rebranduirea ridicolă, ca să nu spun chiar tâmpă.

Burleanu simte că îi fuge pământul de sub picioare, iar faptul că Gică Popescu a fost păstrat în echipa primului ministru, pentru CE din 2020, e semnalul cel mai clar că vremelnicul șef al federației e pe ducă. Și iată-l pe caraghios dându-și în petic și insultând public un contracandidat la șefia FRF cu afirmaţia: "pe Prunea nu-l ducea capul"! Obrăznicia asta probează lipsa minimei politeți față de un fost internațional din generația de aur, arătându-ne adevărata față a lui Burleanu și împingându-l spre pierzanie. Pagubă-n ciuperci, cum se spune, dacă Burleanu dispare în sfârșit din peisaj, odată cu mercenarii săi! Fotbalul românesc va trăi un sentiment de ușurare și șansa de întoarcere la oamenii și valorile care l-au construit și l-au consacrat. Cum este Ionuț Lupescu, cel care, la atacurile în cascadă ale "justițiarului de carton", a răspuns civilizat și cu umor:" Într-o țară în care toată lumea știe fotbal și politică, șeful FRF se pricepe doar la politică!"
P.S. Cosmin Contra a pășit cu dreptul în noul sezon, deși federația nu a asigurat tricolorilor un teren de antrenament înaintea meciului cu Israelul!!!

Horia Alexandrescu
(preluat din România literară)

loading...
PUTETI CITI SI...