Șontâc, șontâc în Liga Națiunilor

Postat la: 12.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Șontâc, șontâc în Liga Națiunilor

Săptămâna asta reluăm bătălia pentru Liga Națiunilor, joi fiind programat jocul cu Lituania, de la Vilnius, pentru ca duminică să urmeze, la București, returul cu naționala Serbiei.

Nu stăm pe roze nici pe departe, cu numai două puncte după primele întâlniri din Seria C a Grupei a 4-a aflându-ne pe locul trei, devansați de Muntenegru și Serbia, care au câte patru puncte. Selecționerul Contra și tricolorii sunt urmăriți în continuare de ghinioane în serie, la indisponibilitățile lui Chiricheș, Bălașa și Dragoș Grigore adăugându-se și accidentarea lui Budescu, sosit la București cu o întindere la genunchi, pe care medicii nu o văd refăcută decât după...trei săptămâni de repaus! Culmea ironiei este că s-a accidentat și Cosmin Contra, care a apărut săptămâna trecută în cârje, la meciul de ligă din Gruia, acuzând o rupere parțială la tendonul lui Ahile, pentru care va fi supus unei intervenții chirurgicale, săptămâna viitoare. În disperare de cauză, Guriță i-a convocat la lot pe Gabi Tamaș, de la Hapoel Haifa, ca și pe Nedelcearu (FC Ufa), dar acesta din urmă fără drept de joc cu Lituania, având de ispășit o suspendare după eliminarea sa în partida cu Portugalia, din U21.

În condițiile date, n-aș fi prea optimist pentru întâlnirea noastră cu Lituania, deşi Contra dorește victoria, considerând-o decisivă pentru șansele României de a câștiga grupa. Sunt rezervat mai ales că la Vilnius se va juca pe un gazon sintetic, infinit mai bine întreținut decât cel similar din Kazahstan, dar pe care gazdele îl și...udă din belșug, ca să fie și mai alunecos! Așa au făcut în partida cu Serbia, încheiată totuși cu victoria la limită a oaspeților, iar dacă sârbii au reușit, de ce s-ar descurca mai greu băieții noștri pe terenul de plastic? Selecționerul Mladen Krstajici a anunțat că Serbia vine duminică la București tot pentru a învinge, declarație - avertisment, la care Cosmin Contra, mulțumit de remiza (2-2) reușită la Belgrad, a replicat: ''Am bătăi de cap, dar încerc să găsesc cele mai bune soluţii. Sunt pierderi importante în sânul echipei naţionale, dar cum a fost şi la primul meci, nu m-am plâns şi sigur vom găsi soluţii şi ne vom prezenta bine şi în aceste două partide. Cel mai important joc e cel cu Lituania, din punctul meu de vedere. Câştigând acel meci, vom avea posibilitatea ca la Bucureşti, cu Serbia, să ne jucăm primul loc din grupă."

Ușor de spus și greu de făcut, dar trebuie să-i acordăm credit în continuare antrenorului, deși Cornel Dinu îşi reafirma zilele trecute părerea inițială, potrivit căreia Cosmin Contra nu are experiența necesară pentru a conduce prima reprezentativă a ţării, remiza de la Belgrad fiind explicată de "Procuror" nu prin prestația noastră, ci prin jocul slab al sârbilor. Sigur, e de discutat, dar nu poate fi negată absenţa experienței lui Contra pentru națională, dovadă stând şi continua căutare a unsprezecelui de bază, motivată de accidentări, dar și de o evidentă lipsă de cristalizare a opțiunilor selecționerului. Iar ultima bâlbă, inexplicabilă, este neconvocarea lui Alexandru Băluță pentru dubla din această săptămână! Repet însă, potențialul tehnic al lui Cosmin Contra trebuie creditat în această nouă campanie de calificare, în care păstrăm inclusiv șansa locului doi în grupă, ce ne-ar asigura intrarea în play-off.

Deocamdată, să le ținem pumnii tricolorilor pentru jocurile de joi (ora 21,45) cu Lituania și duminică, la aceeași oră, cu Serbia, pe Arena Națională, unde sunt așteptați 40.000 de spectatori. Moralul băieților noștri este ridicat, iar elementul-surpriză care putea face deliciul publicului și al telespectatorilor promitea să fie tunsoarea-șic a lui Gabi Tamaș, care i-a transformat efectiv capul într-o...minge de fotbal(vezi foto)!Luni dimineață, însă, Tamaș s-a ...ras în cap. Întrebat dacă ar fi dispus și el să adopte o asemenea frizură, Răzvan Burleanu, șeful federației, a zis că o va face doar dacă vom câștiga Campionatul European. Cum însă o asemenea performanță e practic imposibilă, i-aș semnala lui Burleanu că, dacă vom rata și calificarea la Euro 2020, cu siguranță că îi va veni și lui rândul la... ras,tuns și frezat!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...