Off-urile liberale ale unchiului Ruşanu

Postat la: 08.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Off-urile liberale ale unchiului Ruşanu

Lupta din Ludovic Orban şi Cristian Buşoi pentru şefia PNL a intrat în linie dreaptă. Miza este destul mare dacă ţinem cont că în 2019 au loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, iar cine este la şefia PNL, teoretic, ar cam face cărţile. Însă, ceea ce se întâmplat în ultimii ani în PNL şi se întâmplă şi acum, iar drumul pe care merge partidul nu este pe placul liberalilor cu ștate vechi.

Afirmaţiile lui Dan Radu Ruşanu despre ceea ce se întâmplă cum în PNL sunt extreme de elocvente despre faptul că viitorul PNL este unul sumbru şi că drumul pe care merge partidul este unul greşit. În cartea sa apărută recent- "Mai sunt judecători la Berlin", Dan Radu Ruşanu, cunoscut la PNL sub numele de "Unchiul", face câteva aprecieri destul de elocvente despre activitate de azi a PNL. "În primul rând nu mă regăsesc în nicun fel retorica de azi a "marelului" Partid Naţional Liberal.

În al doilea rând, după ce i-am ascultat vorbind în biroul politic al PNL pe Mircea Ionescu Quintus, Dan Amedeo Lăzărescu sau Bălăceanu Stolnici, îmi este greu să fiu azi coleg cu Tinel Gheorghe sau Sulfina Barbu. Şi, nu în ultimul rând, m-am retras defintiv din politică, considerând că tot ce am avut de spus am spus până în februarie 2014", a precizat DR Ruşanu, cel care vreo 24 de ani a stat la butoanele PNL-ului. Totodată, el a transmis prin intermediul acestei cărţi şi un mesaj cu tâlc pentru foşti colegi din vechiul PNL, dar şi pentru politicienii români. "Pentru toţi politicienii români, de la dreapta la stânga, pentru toţi oengiştii beneficiari de burse "soroș" şi nu numai, dar mai ales pentru "tineri frumoşi şi liberi" aş reaminti cuvintele lui Eugeniu Carada, spuse în urmă cu o sută de ani: "pentru România liberă, oricând, oricum şi cu oricine...împotriva oricui!". Scurt şi cuprinzător!.

Ca atare, noua echipă de conducere care se va instala la PNL după 17 iunie ar trebui să-şi amintească de replica cu bătaie lungă a lui Dan Amedeo Lăzărescu: "Tinere, poate ai învăţat la şcoală că istoria o fac masele largi populare, cum spunea Marx. Eu am învăţat că istoria o fac elitele, şi asta pentru un motiv foarte simplu: elitele sunt mult mai greu de manipulat decât masele". Poate că cel care va fi noul preşedinte al PNL, Orban sau Buşoi, va învaţa din greşelile trecutului pentru ca PNL să nu aibă soarta PNŢCD!

Ion Teleanu

 

loading...
PUTETI CITI SI...