Of, of, înainte de play-off !

Postat la: 09.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Of, of, înainte de play-off !

Cine miza pe vreo surpriză duminică seară, când s-au dat bobii pentru locurile care mai erau vacante în play-off, precis că nu și-a mai putut reprima căscatul. Deși, între noi fie vorba, surpriza se consumase deja, sâmbătă, când Steaua a înregistrat a nu-știu-câta remiză, parcă anume pentru a-l face pe Becali să-și scuipe-n sân și să respingă englezul care venise să-l pețească pe Alibec, cu vreo 5 milioane de euro.

Gigi, însă, nici n-a vrut să-l vadă pe solul britanic, după ce taman Alibecul cu pricina a oferit o ratare rarissimă, executând penalty-ul pe lângă poartă! Așa se face că ditamai Steaua a încheiat la egalitate (1-1) până și cu codașa clasamentului, nimeni alta decât sora ei cu mult mai mititică , falimentara ASArmata Tg Mureș. Era deja prea mult pentru trufașul și arțăgosul Becali, a cărui milă declarată public pentru Reghe se contabilizează, totuși, în bănetul scurs din buzunarul nașului în lamentabilele rateuri ale finului. Drept urmare, indiferent ce va reuși Steaua în play-off, nu mă îndoiesc că Reghecampf și-a semnat condamnarea, milionul-clauză de reziliere fiind pentru Becali doar bani de țigări.

Pe de altă parte, nu cred nici în zvonul că la cârma Stelei ar putea veni Edi Iordănescu, având în vedere că, după ultimul său rateu bulgar, din noiembrie trecut, flăcăul lui Puiu e tot în căutarea unui loc de muncă. Nu-i exclus, însă, ca, la câte opere de binefacere are până acum la activ, Gigi să mai semneze una! Oricum, pe cel cu care se consultă sistematic - Șumudică - nu poate pune mâna. Antrenorul Astrei, care a făcut veritabile minuni și în acest campionat , a respins categoric posibilitatea de a prelua Steaua, ba chiar a anunțat că, dacă va câștiga titlul și după acest play-off, în următorul an își ia vacanță și pleacă la plajă în Dubai. Și, trebuie să recunoașteți, ar fi culmea ca Astra, chinuită tot anul trecut și cu probleme financiare, să-și apere cu succes titlul de campioană a țării! Eu, unul, nu exclud totuși o asemenea posibilitate, iar dacă mă întrebați pe mine, Astra poate aspira la titlu, alături de Viitorul și Steaua. Sigur, și CFR-ul clujean, și Dinamo sau Craiova au șansele lor teoretice, pentru că, împreună cu celelalte trei calificate

în play-off formează grupul celor mai bune șase echipe din campionat. Ce nu înțeleg privește idioțenia înjumătățirii punctelor cu care toate cele șase abordează cursa finală! Viitorul lui Hagi - care se afla la patru puncte de Steaua - mai are doar două avans, ceea ce e profund nedrept. Și, vorba lui Gică, dacă tot se procedează așa, potrivit unui regulament aiurea, mai normal ar fi fost ca play-off-ul să pornească de la zero pentru toate echipele ajunse în această fază. Din păcate, acum n-avem ce face și va trebui să oftăm neputincioși la nedreptatea unei asemenea proceduri, pe care s-ar cuveni s-o priceapă și s-o corecteze persanul Burleanu.

Până atunci, să nu vă îndoiți, urmează o serie de partide în care se va juca, vorba aia, cu cuțitele pe masă și în care putem exclude noțiunea de surpriză, excepție făcând, eventual, înregistrarea unor scoruri de proporții. Forţele sunt echilibrate, valorile - apropiate, ca și nivelul de pregătire, astfel încât vor conta decisiv nivelul de angajament al jucătorilor, ambițiile lor, experiența competițională și, firește, gândirea tactică a antrenorilor. Putem conta, deci, pe un spectacol atractiv dar, dincolo de el, vă reamintesc că de meciul cu Danemarca, din preliminariile Cupei Mondiale, ne mai despart doar două săptămâni! Aflu că Stanciu a pronosticat că batem cu 2-0, iar el va da unul dintre goluri, ceea ce m-ar bucura de două ori. Cinstit vorbind, eu aș fi mulțumit și cu 1-0, tot cu un gol al lui Nicușor.Dacă se va încălzi mai bine decât la Anderlecht!...

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

loading...
PUTETI CITI SI...