Oare le va fi dat Realitatii TV si emisiunii "Jocuri de putere" sa aiba un rol istoric?!

Postat la: 16.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Oare ii va fi dat Realitatii TV si emisiunii

"Jocuri de putere", cu Rares Bogdan, nu mai este demult o simpla emisiune, un simplu talk-show. "Jocuri de putere" si-a demonstrat in timp eficienta. Nu numai prin detenta ratingului zilnic, nu numai prin cata lume achieseaza seara de seara la contractul onest pe care Rares Bogdan il face cu publicul sau. Daca ar fi doar atat si tot ar fi un succes.

"Jocuri de putere", insa, ca ne place, ca nu ne place, a depasit de mult limitele unei emisiuni de televiziune, a depasit chiar si asteptarile moderatorului ei, banuitele sau nebănuitele actionarilor postului Realitatea TV. "Jocuri de putere" a devenit o institutie in sine. De o forta impresionanta. Emisiunea a contribuit decisiv la alegerea lui Klaus Iohannis. Talk-showul a luptat de la bun inceput cu coruptia, cu dictatura, a devoalat adevaruri spinoase in marile dosare, a dat cartile pe fata in marile anchete, unele de-a dreptul legate de criminalitatea politica - cum e cazul "Colectiv", cum e dosarul "Oprea" - s-a luat la tranta cu regimul Ponta, a strans lațul in jurul dictaturii Dragnea, a ajuns atat de incomoda pe cat de comoda a devenit opozitia de catifea. Pentru ca da! "Jocuri de putere" a tinut de multe ori locul opozitiei, a scos la iveala nu de putine ori blaturi intre putere si opozitie, golanelile din parlament, mânariile din CCR, porcariile din Justitie.

Rares Bogdan a pornit la drum cu o simpla emisiune si s-a trezit in fruntea unei institutii. A adunat in juru-i jurnalisti, politicieni, primari, membri ai societatii civile, simpli cetateni, o forta care zguduie din temelii puterea, ca un metronom, cu acelasi tic-tac, seara de seara, saptamana de saptamana. Nu avea cum sa nu aiba publicul aproape, pentru ca emisiunea a trezit constiinte: "Uite ca se poate! Uite ca inca se mai poate!" si-au zis multi care credeau ca e totul pierdut. Si-au zis cei care nu luasera inca drumul strainataturilor. Dar si-au zis la fel si cei care au plecat din tara. Diaspora a rezonat, iar "Jocuri de putere" a devenit reprezentanta unei parti importante a romanilor, unei parti impresionante a României. Incredibilul a devenit credibil, inimaginabilul a devenit palpabil... Ce sa mai faca puterea? Ce sa faca cu o astfel de "gașcă" pestrita, care iese pe baricade pro-bono? Cum sa-i cumperi, cum sa-i dovedesti, cum sa-i "paradesti"?!

"Jocuri de putere" si Realitatea TV nu au vrut sa intre in cadenta fanfarei cu tambur majorul Dragnea, care voia sa faca din presedintia UE un mars triumfal. Raraes Bogdan si invitatii sai i-au dat in cap cu tobele si cu alamurile, de s-a auzit pana la Bruxelles. Tot ceea ce a prevazut "Jocuri de putere" s-a adeverit. Si cu mitingul din 10 august, si cu legile justitiei, si cu gratierile mascate printre criminalii recursurilor compensatorii, si cu gainariile din ordonantele pe justitie... Si pentru ca s-au adeverit, romanii au crezut, au intrat pe canalul Realitatea TV din ce in ce mai multi. Asa cum intra un rau in matca. Asa cum se revarsa torentele de la munte cu vuiet, asa cum apa rupe malurile si rastoarna barajele...

"Ce e de facut?" s-au intrebat cei ce au adus prostia orwelliana, animalica, la putere, in Guvern, in Parlament, in ministere... mai mult, la presedintia Europei! Prostul pana nu-i fudul, nu e prost destul! Asa ca, din prostie, au ales sa suspende emisia Realitatea TV. Mai intai 10 minute. Pentru o chestiune de-a dreptul funambulescă, veche de cinci luni: ar fi instigat la violenta la mitingul din 10 august, taman acolo unde jandarmeria a gazat populatia si a luat la bataie manifestantii pasnici, iar Realitatea TV a incriminat acest fapt. CNA a devenit coada de topor a regimului Dragnea. Prostii s-au amestecat cu prostii, iar prostia a devenit lege de stat. Mark Twain a spus: "Nu te certa niciodată cu oamenii proști. Te vor trage în jos la nivelul lor și te vor bate prin experienta". Asta incearca acum Clanul Dragnea... Sa ne traga pe toti in jos, sa ne bage-n troaca familiei, cu grohacii de la Salcia, cu bovinele de la Gratia. Vrea sa ne dilueze constiintele la fel cum altadata chelnerul de bacsisuri mici din Teleorman amesteca apa-n bere.

Nu va reusi! Realitatea TV si "Jocuri de putere" or fi pierdut niste lupte, dar in niciun caz razboiul! Românii din jurul lui Rares Bogdan sunt cata frunza, cata iarba. Si am vazut asta de curand. Cu numai doua luni in urma, cand emisiunea care spune lucrurilor pe nume s-a clatinat pe postamentul sub care si-au vârât dracii coada. Bine ca s-a terminat cu bine si multora le-a venit mintea la cap! De acum nu mai e vorba de orgolii... Oare le va fi dat Realitatii TV si emisiunii "Jocuri de putere" sa aiba un rol istoric?! Vor fi atat de prosti ai lu' Dragnea si alde Tăriceanu, chiar mai prosti decat prostii-prostilor, incat sa cuteze sa opreasca definitiv emisia postului? Adica sa scoata in strada milioane de oameni?! Las in suspans concluzia, o trageti dvs, eu inchei cu vorba lui Rares Bogdan: "Nu uitati sa iubiti România!"

Bogdan Comaroni

loading...
PUTETI CITI SI...