O greblă pe obrazul SRI și DNA

Postat la: 06.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

O greblă pe obrazul SRI și DNA

Cazul Toni Greblă cutremură, din nou, rămășițele binomului SRI-DNA. Ceea ce relatează fostul judecător al Curții Constituționale este imposibil de imaginat într-un stat de drept. Și cu atât mai puțin în statul de drept clamat obsesiv și definit total incorect de către președintele Klaus Iohannis. Au fost făcute praf viața, cariera și onoarea unui om. Și, în plus, câmpul tactic a atacat una dintre cele mai importante instituții: Curtea Constituțională a României.

În calitate de judecător la Curtea Constituțională, domnul Toni Greblă s-a opus din răsputeri legilor Big Brother. Acestea ar fi permis binomului SRI-DNA să gâtuie definitiv democrația, prin suprimarea unora dintre cele mai importante drepturi ale cetățeanului. Constatând că legea fundamentală garantează asemenea drepturi, Toni Greblă nu a făcut altceva decât să își facă datoria în instituția unde fusese trimis de către Parlament. Iar binomul l-a distrus. Au fost inițiate 45 de percheziții la capătul cărora nu s-a găsit nimic. Au fost instalate microfoane și camere de filmat în toate încăperile apartamentului fără a se fi descoperit nimic. Decât, eventual, detalii jenante din viața intimă a familiei sale. Au fost difuzate "pe surse" fel de fel de înregistrări fabricate, trunchiate, scoase din context pentru a-l ridiculiza pe judecătorul CCR și, în mod demonstrativ, acesta a fost plimbat cu cătușe prin fața camerelor de luat vederi. În final, cum era de așteptat, acțiunea penală s-a fâsâit. Dar binomul și-a atins ținta. Distrugând viața unui om, a băgat în sperieți ditamai Curtea Constituțională a României și a făcut o demonstrație, în fața societății românești, a puterii sale absolute.

Evident, cel mai grav lucru îl reprezintă drama personală prin care a trecut un om împreună cu familia lui. Dar dincolo de asta, cred că am avut de-a face cu un atenat asupra adevăratului stat de drept. Nu a falsului stat de drept invocat de atâtea ori, în mod iresponsabil, de unii sau de alții. Pentru că domnul Toni Greblă a fost somat, amenințat și apoi crucificat instituțional. Nu doar personal. Ei bine, pentru asta, cei care poartă vina, respectiv conducătorii celor două instituții, trebuiesc pedepsiți. Nu numai disciplinar. Ci și penal. Asta înseamnă statul de drept. Asta ar însemna separarea puterilor în stat. Asta înseamnă ca fiecare instituție, prin reprezentanții ei, să fie responsabilă pentru ceea ce face rău. Mai lipsește un mic detaliu. În raport cu ce i s-a întâmplat unui judecător al Curții Constituționale, în raport cu presiunile puse de binom asupra acestei instituții, conform fișei postului, președintele României are obligația să intervină prompt. Acum, când adevărul a ieșit la lumină. Și să ceară socoteală. Pentru un elefant infinit mai mare decât ceea ce a găsit el în desantul făcut la Guvern.

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...