Nu toți catârii sunt prea măgari!

Postat la: 08.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Nu toți catârii sunt prea măgari!

De ani buni, Parlamentul României a devenit locul unde jignirile, injurăturile, miștoul și tăiatul frunzei la câini sunt la modă. Practic, comportamentul unor aleși dar mai ales limbajul folosit de aceștia ne reamintesc viața din mahalele Bucureștiului.

Însă, atmosfera emanată de clasa politică de la noi seamănă mai degrabă cu viața de la o fermă de țară. Pe vremuri, la o fermă bogată și frumoasă, trăia printre-animale și un catâr de rasă. Și se muncea acolo într-un continuu flux, doar el, catârul nostru, era șomer de lux. De-aceea chiar stăpânul, nemaiavând răbdare, îl trase deoparte și ți-l luă cam tare:

- Așa nu se mai poate, m-a apucat oftica. Tu doar mănânci fânețea și nu produci nimica. Ia uite la Mărțuică, bătrânul nostru bou cum trage toată ziua, în plug, ca un erou. Sau uite la Joiana cea care zi și noapte ne dă la toată lumea găleți întregi cu lapte. Găinile de-asemeni se screm și, una-două, ne pricopsesc deodată cu zeci și zeci de ouă. Chiar și cocoșul nostru, acela pintenat, ne cântă dimineața să ne sculăm din pat. Ori harnicul de Murgu, prea blândul nostru cal ce trage la căruță, la vale și la deal. De-aceea-ți spun cu riscul de a părea cam snob că-i musai, azi în fermă, să-ți iei și tu un job. Ai două variante, de mult au fost gândite, în două posturi cheie, puțin cam diferite: să tragi șareta nouă ce-o vezi lângă hambar, sau peste animale, să fii parlamentar.

- Stăpâne, rog mă iartă, ți-o spun doar amical: Eu sunt catâr, n-am trupul puternic ca un cal. Și nu aș vrea, mă crede, vreodată să iei foc văzând cum că șareta n-o pot urni din loc. Iar varianta-a doua din start e clar că pică. N-am față pentru asta și-ți spun la o adică: Nu pot peste-animale să fiu parlamentar, doar vezi destul de bine că nu sunt chiar măgar!

Nu este de mirare că atmosfera de la fermă o reîntâlnim la tot pasul în Palatul Parlamentului!

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...