Natură moartă cu premierul Dăncilă

Postat la: 12.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Natură moartă cu premierul Dăncilă

Spre mirarea mea VV Dăncilă este incă prim-ministru la această dată. Am crezut ca va fi schimbată pentru ca România să se prezinte cît de cît onorabil la 1 ianuarie, dată cind preluăm (vai nouă!) președinția UE pentru pentru șase luni. Destul timp să ne compromitem. Motivul că se afla incă în postla Palatul Victoria după atitea gafe monumentale, după 10 august, etc, este că Liviu Dragea - tartorul suprem al PSD și păpușarul acestei adorate apariții PSD, pe numele ei VV Dăncilă - nu a găsit înlocuitor pentru ea. Să fie la fel de înceată, stupidă, nelalocul ei oriunde o pui.

A fost selectată ca premier tocmai pentru carențele ei grave, nu pentru vreo valoare. E greu de găsit o persoană atit de docilă, de incapabila de a se exprima în public. Citește pe silabe din foaie ce îi scriu alții și o face prost - chiar și cînd isi pune ochelarii renunțind la cochetărie. La genele false nu renunță - cum ar mai semănă cu Piggy din Muppets?. Pe unde a fost ne-a făcut de rîs, a devenit ca Bulă subiect de bancuri și farse. Sunt curios să văd ce se va alege de ea după ce nu va mai fi premier. Iși va deschide o sharomărie sau o spălătorie Nufarul la Videle? Se va face ghicitoare in bobi intr-o mahala din Alexandria? Va da lectii de lexic și gramatică printre românii plecați în Occident? Nu se stie, ne putem aștepta la orice.

Cert este ca de la o vreme a devenit supăracioasă. I-a spus de la obraz lui Iohannis că a jignit-o, ca femeie, ca prim-ministru. Ceea ce nu se face! Nu mai stă, iată, ca toanta, să asculte toate neroziile. A devenit arțăgoasa și, bravo ei, ripostează. I se reproseaza că nu ar avea personalitate, și că e mult prea tăcuta. Acum vrea să arate că nu este chiar așa. A învățat cîteva vorbe ( pe care nici nu le înțelege) și le repetă în fața presei sau a miniștrilor ca un magnetofon, după ce le repeta asiduu în birou cu consilierii care o anturează. Ne arată că îi sare țandăra una/două!

Conu Alecu avea o vorbă potrivită pentru această împrejurare. Zicea - „Prostii se supără ușor și fac caz! „. Mă gîndesc totuși că temperamentul nu îi permite să se înfurie, nici să dea în fiert. Cineva a instruit-o, altcineva i-a scris textul,și, ca de obicei, Dragnea a avizat. De fapt duduia se preface nervoasă, ne arată, vezi Doamne că la o adică are atitudine și e chiar categorică. Nu degeaba e prim-ministru. Cînd cuțitul îi ajunge la os iese la bătaie. O face ca să-si schimbe imaginea de armă la piciorul lui Dragnea. Are nevoie de autoritatea pe care nu a reușit să o cîștige. Degeaba se străduiește că nu ii iese. O văd aidoma unui pictor - ca o natura moartă, printre legume, diverse obiecte de uz casnic, o vază si o floare uscată.

Stelian Tanase

loading...
PUTETI CITI SI...