National Arena, neincapator pentru toti angajatii Gabrielei Firea

Postat la: 07.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

National Arena, neincapator pentru toti angajatii Gabrielei Firea

Multi veniți, puțini aleși, spunea Domnul Isus, dar se vede faptul ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, este departe de aceste vorbe. Mai concret, de la cocoțarea sa în fotoliul din Bulevardul Elisabeta, edilul a făcut angajări peste angajări în aparatul PMB.

Rude, prieteni, obligații și cine mai trebuie, cu competențe sau fără. În final, în instituție plus decentralizate, sunt la ora actuală 45.000 de angajați, care deservesc 1,8 milioane de locuitori. Comparativ, în toate structurile Uniunii Europene sunt 43.000 de angajați, care au în spate, peste 500 de milioane de cetățeni, din 28 de state. Cum merg lucrurile în București, știm cu toții, dar suntem mândri că avem un primar care e cu ochii pe oceanele lumii.

Din Japonia în Spania și ce o mai urma. Cu atația angajati și cum totul merge ca „uns", să te tot plimbi prin lumea largă. Un calcul simplu ne arată că buna parte din populatia Capitalei este conectată, direct, la bugetul primăriei. La cei 45.000 se adauga alți, pe puțin 10.000 de salariați ai primăriilor de sector. Un total de 55.000 de oameni, care chipurile trag pentru bunăstarea acestui oraș.

Nu cred că la nivelul țarii există vreo entiate cu un număr mai mare de angajati. Aceștia nu ar avea loc, odată, nici pe Național Arena. Și nu ar fi o problemă dacă ar exista și performanță. Altfel, putem afirma fără tăgada că în administrația bucureșteană sunt doar, prea mulți veniți. Și primari prea prost aleși.

Mihnea Talau

loading...
PUTETI CITI SI...