Marele război pentru modificarea Legilor Justiţiei. Ce vor face Dragnea şi Tăriceanu

Postat la: 01.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Marele război pentru modificarea Legilor Justiţiei. Ce vor face Dragnea şi Tăriceanu

Urmează vremuri tulburi, e cert. Doar naivii mai pot crede că Liviu Dragnea şi Călin-Popescu Tăriceanu nu vor modifica Legile Justiţiei în Parlament, discreţionar şi strategic, amestecând de-a valma o serie de aspecte pozitive, necesare, cu o puzderie de prevederi şi portiţe cu adresă.

De altfel, vedem cu ochiul liber cum se aranjează cărţile de joc. PSD şi ALDE vor să-şi impună modificările şi cu aportul UDMR. De ce? În primul rând, fiindcă Uniunea lui Kelemen Hunor este membră cu drepturi depline a PPE, iar Dragnea şi Tăriceanu au nevoie cu disperare de ambasadori în grupul popularilor europeni de la Bruxelles, întrucât liderii acestora i-au criticat vehement cu prilejul controversatei Ordonanţe 13. Ordonanţă care respiră la propriu, la fel de vie, în propunerile de modificare a Legilor Justiţiei, propuneri pregătite în laboratoarele PSD-ALDE.

Că PSD şi ALDE şi-au elaborat propriile propuneri legislative, departe de ochii lumii, este la mintea găinii - altminteri, de ce varianta asumată de parlamentarii opoziţiei nu este chiar cea elaborată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader?! Cu atât mai mult cu cât proiectul emis de Toader a fost avizat negativ în integralitate de CSM?

evident: PSD-ALDE vor „reforma" Legile Justiţiei exact aşa cum doresc - au toate pârghiile necesare, de la majoritatea parlamentară până la majoritatea în CCR. În această ordine de idei, cea mai importantă întrebare este următoarea: când se va declanşa marele scandal (fiindcă sunt convinsă că o să răbufnească, fireşte, cu implicaţii stradale şi diplomatice), vor mai da înapoi Liviu Dragnea şi Călin-Popescu Tăriceanu?
Dacă vor da îndărăt sau vor face pasul pe loc, riscă să fie ajunşi de dosare. Dacă vor merge până în pânzele albe, ameninţă să stârnească un nou scandal OUG, iar implicaţiile acestuia pot comporta ample implicaţii în ambasade şi în cancelariile europene. Oare ce vor face Dragnea şi Tăriceanu?

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...