Mai puţin roşu, mai mult penal

Postat la: 10.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Mai puţin roşu, mai mult penal

De vreun an de zile, Ponta, Grindeanu şi Zgonea au ceva în comun. Ce anume? Toţi au fost ejectaţi din partid de Liviu Dragnea şi locotenenţii săi de încredere din PSD chiar dacă fiecare dintre ei aveau 15-20 de ani în acest partid. Şi Ponta şi Grindeanu au spus că au fost daţi afară din PSD de către Liviu Dragnea, venit de la PD, ceea ce este adevărat.

Baronul de Teleorman a venit în PSD prin anul 2000 de la PD. Însă, în jurul lui Dragnea la partid au făcut şi fac scut o serie de dalmațieni politici care au vechime în partid cam cât stă trenul în gară la Caracal. Cum îl atacă cineva pe Dragnea din interiorul PSD, imediat reacţionează câteva vuvuzelele de serviciu. Sunt cam trei-patru personaje care sar ca arse şi ţipă ca-n gură de şarpe, dar care s-au remarcat in tricoul roşu al PSD după au transpirat în alte culori. Cel mai vocal este secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu, cel care, ani la rând, l-a pupat în fund pe regretatul lider PRM- Corneliu Vadim Tudor.

Cam pe acelaşi ton cu cheliosul Ştefănescu este Lia Olguţa Vasilescu, care, după ce anii la rând l-a ridicat în slăvi pe Vadim Tudor, l-a luat pe Geoană de braț și a trecut la PSD, iar acum moare de dragul lui Liviu Dragnea. Pe aceeaşi lungime de undă cu Olguţa Vasiliescu este şi Gabriela Vrânceanu Firea, care, după ce a devenit doamna Pandele, a ajuns senator PSD şi, ulterior, primar general al Capitalei. Din cînd în când, celor trei li se alătură Eugen Nicolicea, care a revenit in PSD după ce ani buni și-a făcut veacul la UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Totodată, Dragnea şi-a tras în echipa sa de la partid doi oameni încredere veniţi din alte partide despre care se ştie mai mult sau mai puţin.

Primul său om de încredere este fostul edil PD, PDL al Slatinei- Darius Vâlcov, ajuns ministrul de Finanţe în cabinetul Ponta și în prezent cercetat pentru mai multe fapte de corupţie. Al doilea sfetnic al baronului de Teleorman este vărul Olguţei Vasilescu, Nicolae Vasilescu- fost lider al tineretului PRM şi deputat PRM. Ulterior, Nicolae Vasilescu a ajuns deputat PSD şi condamnat definitiv, în 2013, la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. Cam aşa stă treaba cu vuvuzelele de serviciu şi sfetnicii de taină ai baronului Dragnea. Dar, totodată se poate constatași faptul că primii trei oameni din vârful PSD au avut probleme cu justiţia, adică au bile negre în CV.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare în dosarul privind fraude la referendum, judecătorii susţinând că acesta a ales să îşi folosească "abuziv autoritatea şi influenţă" în partid "pentru a denatura rezultatul scrutinului din 2012". Preşedintele executiv, senatorul Niculae Bădălău, a fost condamnat, în 1988, la un an de închisoare cu executare la locul de muncă, după ce a furat patru saci cu grâu, dar a fost graţiat de Ceauşescu.

Al treilea om în PSD este secretarul general, fost deputat PSD de Ialomiţa, Marian Neacşu, adică cel care a fost condamnat definitiv în 2016 de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar. Mai mult, instanţa a stabilit pentru acesta un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Ca atare, în PSD se joacă de mult timp „O scrisoare pierdută" a lui Ion Luca Caragiele iar vorbele lui Brânzovenescu sunt tot mai des auzite în sediul de pe Bulevardul Kiseleff: " Nu pricepi, neică Zahario, vorba noastră? Adică "noi", partidul nostru, pentru cine votăm noi, pentru cine lucrăm noi? Noi încă nu ştim!"

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...