Mai este Klaus Iohannis Presedintele Romaniei?

Postat la: 20.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Mai este Klaus Iohannis Presedintele Romaniei?

Decizia lui Liviu Dragnea si a Guvernului de a muta Ambasada Romaniei din Israel la Ierusalim este cea mai importanta decizie de politica externa a Romaniei de dupa 1990. Prin semnificatia si impactul politice la nivel mondial. Romania devine, dupa SUA, a doua tara care ia o asemenea decizie, impotriva chiar a ONU! In conditiile in care, cum se stie, anuntul SUA a socat intreaga lume.

Desigur, UE va protesta prin toate organismele, ca si statele europene - chiar si cei mai ferventi aliati ai SUA, de la Franta la Marea Britanie -, punand presiune pe Guvernul Romaniei pentru a-si schimba decizia. Desigur, lumea araba va protesta si ea in totalitate. Ceea ce s-a facut, insa, ramane facut! Consecintele pe plan intern sunt devastatoare cu privire la Klaus Iohannis! Neinspirat, acesta a iesit astazi cu un Comunicat in care contesta decizia Guvernului si a lui Dragnea, pe ideea ca EL ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI, situatie care l-a umplut de ridicol: mutarea sediului Ambasadei este o chestiune administrativa si cade in sarcina Guvernului.

Prin aceasta iesire, este posibil ca Iohannis sa-si fi incheiat cariera politica ca Presedinte al Romaniei - de facto, desigur. Pentru ca, am certitudinea, SUA nu va ierta aceasta opozitie, chestiunea Ierusalimului fiind declarata ca una dintre temele centrale ale politicii externe a SUA de multe decenii! Dupa umilinta din Adunarea Generala a ONU suferita de SUA, coplesitoare, cu atat mai mult SUA ii va apara pe sustinatorii sai cu toate armele de care este in stare - asa cum a si declarat ritos de altfel in plenul ONU, ca si Israelul!

Iohannis nu a inteles acest lucru si a tratat subiectul la nivelul politicii dambovitene, taca-paca pe hartie - jos penalii, I love Kovesi - , in logica razboiului personal cu Liviu Dragnea. Dar, surpriza, astazi Viorica Dancila nu i-a mai raspuns la telefoane! Adica, Iohannis, care incearca sa-si revina din bubuiala, este disperat! Intre noi fie vorba, a primit ce a meritat: dupa ani de zile in care s-a bagat peste Guvern si Parlament, calcandu-i in picioare la televizor, in scop pur electoral - una-doua cu penalii si topaiala fiscala - acum este pulverizat chiar in domeniul sau constitutional: POLITICA EXTERNA, PE UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE TEME DE POLITICA EXTERNA LA NIVEL GLOBAL! Aroganta lui Iohannis s-a intors impotria lui. Cel multumit de DNA, cel care isi permite sa ignore enorm de multe probleme in care ar fi putut media, cu o fata de Hollywood, vorbe putine si vacante multe.

Este probabil ca pozitia lui Iohannis in problema Ierusalimului sa-l fi scos din joc pe acesta pentru al doilea mandat la Cotroceni! Mai mult, sa-l fi scos din jocurile de putere inca de azi, cunoscuta fiind uriasa influenta a SUA in politica externa globala, dar si europeana. Iar, daca Iohannis a devenit non-grata, atunci intrebarea mea este legitima: mai este el Presedintele Romaniei?

Aurelian Pavelescu

loading...
PUTETI CITI SI...