Măcelul

Postat la: 21.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Măcelul

Ieri nu a avut loc o remaniere a guvenruuli, ea a fost doar efectul. Am asistat la o epurare. La răfuială de tip mafiot intre ganguri politice din interiorul PSD. Nașul Dragnea și-a impus incă o dată autoritatea, sacrificînd cîțiva dintre locotenenții săi din campaniile trecute.

Aceștia au făcut greseala să îl conteste pe mai marele lor. Pentru a pacifica rindurile proprii și ca să-si păstreze sefia, acești tovarăsi de drum (Paul Stănescu, Gabriela Firea, etc) au fost înlaturati ca niște măsele stricate. Faptele lor de arme din trecut le-a dat impresia că pot să se măsoare cu Dragnea. Asta i-a costat. Regulile Mafiei sunt dure și se aplică în toate cazurile. Dacă Dragnea se lasă contestat fără să-i pedepseasca pe cei in cauză pierde supremația. Este motivul pentru care a trecut la lichidarea îndrăzneților. Cei eliminați ieri au crezut că PSD este un partid nu o Mafie. S-au înșelat.

Remanierea ar fi trebuit să urmească înlocuirea unor miniștri incapabili cu alții competenți. Acesta este rostul unei remanieri. Ar fi trebuit sa urmărească și o îmbunătățire a imaginii guvernului in perspectiva preluarii președintiei UE de la 1 ianuarie 2019. Remanierea trebuia incepută cu VV Dăncilă. Se vede clar că nu a fost vorba despre o remaniere. Disidentii au fost trimisi la plimbare pe motiv de indisciplină. Vina lor a fost că l-au contestat pe Dragnea și pretentiile lui de dictator, de mare sforar al PSD. I-au contestat rolul său favorit - de împărțitor al prăzii, privilegiul șefului suprem. Altii, în schimb, au fost răsplătiți pentru că au pupat la timp mîna Nașului. Altii au primit bonusuri pentru ca i-dragneaau dat sprijin în luptele interne pentru putere din această toamnă din PSD. Dragnea i-a plătit pe cei care l-au ajutat să supraviețuiască politic. Am aflat ieri că PSD nu se poate reforma. A rămas în cadrele sale din anii 90, ca partid post-comunist cu puternice sechele bolșevice.

Chestiunea care se pune de azi încolo este - Ce face Dragnea cu această „măreață victorie"? La ce îi servește? Dacă ne uitam atent - la nimic! Cu el ca lider suprem, PSD va pierde alegerile. Dragnea este f vulnerabil și ușor de contracarat de Opoziție. Este tot ce îți dorești ca adversar intr-o campanie. Imaginea sa negativă, cota de popularitate extrem de scăzută și scandalurile în care a fost implicat au dus la erodarea drastică a imaginii sale. In plus, pentru el personal, victoria de ieri împotriva adversarilor săi din partid nu are nicio utilitate. Candidatura sa la președinție anul viitor este incertă, ca să nu zic nerealistă. Și dacă totuși ajunge să-și depună candidatura va fi ușor de învins. Dragnea este candidatul perfect pentru Iohannis. În aceasta situatie, Iohannis se detașeza de pe acum în mare favorit în cursa pentru Cotroceni.

Mă întreb - la ce bun această victorie. Vine ca în vorba lui Anton Pann - „Dacă nema potirința, ce mai chichirez gîlceavă!?"

Stelian Tanase

 

loading...
PUTETI CITI SI...