Kovesi, mai legitimă ca niciodată. Implicațiile deciziei CSM

Postat la: 28.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Kovesi, mai legitimă ca niciodată. Implicațiile deciziei CSM

Deși Liviu Dragnea l-a tot povățuit să nu se facă de râsul lumii, ministrul Justiției - caraghiosul Tudorel Toader (aka "Gargamel") - a izbutit să se facă de cacao, cu vârf și îndesat, chiar la CSM. După două discursuri (de aproximativ două ore) susținute (de-a lungul ultimei săptămâni) atât de Toader, cât și de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, secția de procurori a CSM a decis, în doar 10 minuțele, să arunce la coșul de gunoi solicitarea ministrului Justiției.

Nota bene: avizul negativ a întrunit nu mai puțin de șase voturi - adică, s-a bazat pe o majoritate realmente zdrobitoare! În schimb, Tudorel Toader și-a votat de unul singur compunerea, care, așa cum am văzut cu toții, a scandalizat la culme întregul CSM - pe cale de consecință, preconizez că motivarea deciziei va reprezenta o palmă de proporții pentru ministrul Justiției. O palmă care va comporta, firește, reverberații externe, în contextul dezbaterilor din PE privitoare la modificarea Legilor Justiției. Oare ce legitimitate mai are un așa-zis "tehnocrat" (adus la Palatul Victoria chiar pentru această operațiune) care este contrazis de specialiștii CSM, într-o manieră de-a dreptul umilitoare?!

Departe de a-i clinti măcar un fir de păr Laurei Codruța Kovesi, operațiunea lui Tudorel "Gargamel" Toader (păpușat în mod penibil de Liviu Dragnea și de Călin Popescu-Tăriceanu, așa cum știe tot românul) o întărește pe șefa DNA. Nu numai că finalitatea acțiunii PSD-ALDE este, 100%, sortită eșecului, dar (mutând cu "Gargamel") binomul Dragnea-Tăriceanu i-a dat ocazia Laurei Codruța Kovesi să iasă public la rampă și, beneficiind de aura victimei evidente, să demanteleze cu argumente multiplele atacurile concertate ale politicienilor și mogulilor certați cu legea.

Cât despre ce va face președintele Klaus Iohannis, știm deja: va respinge, în mod categoric, solicitarea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, iar dosarele greilor își vor continua drumul firesc.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...