Gigi sau Gică?

Postat la: 13.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Gigi sau Gică?

Luni seară, când s-a încheiat turul play-off-ului, aș fi pariat oricât pe mâna Astrei, în meciul cu dinamoviștii. Nu că n-aș aprecia miracolul pe care Cosmin Contra l-a adus în Șos.Ștefan cel Mare, unde a semnat operațiunea "Învierea din morți", ci pentru simplul fapt că meciul se juca la Giurgiu. Acasă la Șumudică, deci, dar nu oricând, ci după ce Astra o-ncasase de trei ori la rând, în acest play-off de-a dreptul abulic, din care nimeni nu mai înțelege nimic.

N-aș fi crezut, însă, că deținătoarea titlului național poate pierde și acest al patrulea meci consecutiv, mai ales că era programat acasă, pe terenul de la malul Dunării! Și,totuși, iată că inimaginabilul s-a produs, aducându-l pe orgoliosul Șumudică în pragul demisiei! Nu știu dacă a făcut-o de rușinea locului șase sau din cauză că Astra încheie turul play-off-ului fără nici o victorie, dar nu mă îndoiesc că n-a glumit când și-a fluturat demisia, onoarea fiind mai prețioasă pentru el! Ca și pentru Gică Hagi, de altfel, ajuns la rândul său în pragul colapsului, cu Viitorul intrat în vrie, după bătuta cruntă pe care i-a administrat-o tocmai nașu' Gigi! Între ei doi se va și da bătălia pentru titlul național, în condițiile în care Steaua a învins Craiova, la Tr.Severin, unde băieții lui Mulțescu au fost privați de un penalty indiscutabil! Gafele de arbitraj curg însă cu nemiluita în această fază finală a Ligii I, generând nemulțumirea generală, ca să nu spun chiar o tot mai evidentă falsificare a rezultatelor și, deci, a ierarhiei!

Pe de altă parte, desfășurarea play-off-ului, în această cadență ucigătoare, în care meciurile galopează din trei în trei zile, care cuprind și deplasări, face aproape imposibilă recuperarea fizică a jucătorilor. Bașca și intercalarea partidelor din "Cupa României", care pur și simplu storc fotbaliștilor și ultima picătură de vlagă. Și-atunci, de ce să ne mai mirăm că în această ultimă rundă a turului, până la meciul de luni seară, se înscrisese un singur gol ?! Judecați, deci, și dumneavoastră cum stau lucrurile, ca să înțelegeți de ce fotbalul românesc a ajuns unde a ajuns, cu gândirea tălâmbă a federației și cu batjocura arbitrajelor. O fi oare de vină Șumudică, atunci când spune răspicat că jucătorii lui sunt storși ca niște lămâi, se zborșește degeaba Gică Hagi la arbitrajul de la Cluj sau Gigi Mulțescu, la nedreptatea crasă de la Severin?! Firește că nu, iar explicațiile ne sunt la îndemână, generând un vax monumental din acest final de cupă și de campionat. Așa se strecoară deja în aprecierea publică și idea unor partide cu iz de viciu, ignorându-se realitatea evidentă că jucătorii sunt tot mai fleșcăiți și că de vină sunt numai și numai antrenorii!

Da de unde! Hagi rămâne, de departe, tehnicianul genial care a construit Viitorul pe propriul lui buzunar, Șumudică a câștigat titlul când echipa era pe sponci, Contra a luat Dinamo făcându-i respirație gură la gură, iar Reghecampf , înjurat de mama focului până acum vreo lună, amenințând și el cu o demisie de onoare, aduce Steaua, iată , în fruntea clasamentului din play-off! E drept, FCSB s-a instalat în frunte cu Alibec, răpit de la Astra, și cu Gnohere de la Dinamo , ca să nu mai inventariez ce-a cumpărat Becali și de la Viitorul sau ce urmează să mai achiziționeze în curând! Din partea mea, să reunească, dacă-l ține buzunarul , și întreaga reprezentativă, dacă tot e să se califice cu Steaua și în Cupa Campionilor. Până acolo, însă, are de tranșat duelul cu Viitorul lui Hagi , având în vedere că, după părerea mea, titlul de anul acesta se va disputa exact între ei doi, dilema care ne rămâne fiind Gică sau Gigi? Le urez noroc amâdurora dar, dacă va fi ca Gigi să adune la FCSB bună parte din lotul național, sper să nu se păcălească și cu... Cristoph Daum!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

loading...
PUTETI CITI SI...